Celeb

Drogbotrány miatt kell Balázséknak fizetniük

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.07 | 14:55

Balázsék  a rabszolgák bőrszínével kapcsolatos tréfák célpontjává tették Musimbe Dávid Dennist, ezért indított eljárást a műsor ellen a Médiatanács.

Fotó forrás: Sebestyén Balázs – Hivatalos Facebook oldala –

Balázsék műsorával kapcsolatos Médiatanács eljárás már nem az első, és korábban súlyos milliókra bírságolták őket. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint a mostani eljárás január 9-én sugárzott műsorszám kapcsán indult, amelyben az emberi méltóságot sértő módon tréfálkoztak Musimbe Dávid Dennis vendéggel, rasszista megjegyzéseket engedve meg vele szemben.

Musimbe Dávid Dennis azért volt a műsor vendége, mert őt is Vadon Jani lehetséges utódjaként castingolták..

Az elhangzott megjegyzések miatt az NMHH álláspontja szerint a Rádió 1 műsora másodrendűséget sugalló tartalmat hordozott, és az emberi méltóságot sértette, üzenetet közvetítve a hallgatók felé, hogy az emberi méltóság nem általános érvényű.

„A kijelentések nem minősültek egyszerű élcelődésnek, a meghívott vendéget megszégyenítették azzal, hogy a bőrszíne miatt a rabszolgákkal kapcsolatos tréfák célpontjává tették. A műsorszám tehát a rasszizmust humorforrásnak tekintette, ez pedig nem egyeztethető össze az emberi méltóság tiszteletét megkövetelő alkotmányos értékekkel”

– közölték.

Hozzátették azt is, hogy a műsor, a kirekesztés tilalmát előíró törvényi rendelkezést is megsértette, ezért közigazgatási hatósági eljárást indított a médiaszolgáltatóval, a Radio Plus Kft.-vel szemben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.