Koronavírus

FONTOS: ismét változni fog a kijárási tilalom kezdete

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.26 | 09:48

Az új kijárási tilalom időpontot tartalmazó kormányrendelet az után lépnek érvénybe, hogy a beoltottak száma elérte a négymilliót.

A kormany.hu szerint ha a beoltottak száma eléri a négymilliót, új intézkedések lépnek életbe. Ezek jelentős része védettséghez, pontosabban védettségi igazolványhoz kötött. Az új szabályok szerint a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.

Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.

Védettségi igazolvánnyal este 11-ig a vendéglátóhelyek belső terében is tartózkodhatsz és szállodába is mehetsz, akár gyerekeiddel is. A novemberben bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ilyenek az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek. A védettek és a felügyeletük alatt álló

kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.

A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken. A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig az üzemeltető, szolgáltatás nyújtó feladata. Mivel a járvány továbbra is jelen van, a fokozatos újraindítás mellett is fenn kell tartani bizonyos biztonsági intézkedéseket.

A védettséget nem szerzett dolgozóknak továbbra is maszkot kell hordaniuk,

fennmaradnak a magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatban novemberben elrendelt korlátozások.
Közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban – azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott vagy a fertőzésen átesettek tartózkodhatnak – továbbra is kötelező a maszkhasználat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló