Sport

A Giro d’Italia magyar szervezője szerint akár 2-3 magyar kerékpáros is indulhat jövőre a versenyen

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.26 | 17:18

Nem ördögtől való elképzelés szerinte.

Akár két-három magyar résztvevő sem elképzelhetetlen a jövő évi Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen Szilasi László, a 2020-as magyar Giro-projekt szakmai vezetője szerint.

Fotó: Pixabay

“Egy ilyen helyzetben, mikor Magyarország rendezi a nagy rajtot, ennek jelentősen megnő az esélye és a jelentősége is” – utalt arra, hogy a Budapesten lesz jövőre a nagy rajt, vagyis a Grande Partenza, s további két szakaszt is Magyarországon rendeznek.

“Azt remélem, hogy akár két-három magyar srác is rajthoz tud állni, márpedig ez az ő karrierjüknek és az utánuk jövő generációknak rengeteget jelenthet” – szögezte le az olasz körversenyen az MTI-nek adott interjúban. Elárulta: három csapattal komoly tárgyalásban vannak – ő szakmai vezetőként a kapcsolatfelvételben tud segíteni -, s a nyár végéig eldől ezen lehetőségek sorsa.

Hozzátette azt is: ha egy World Tour- vagy prokontinentális csapat leigazol egy magyar bringást, önmagában az még nem garancia arra, hogy ott lesz a budapesti rajtnál. Előbbiek ugyan automatikus résztvevői a háromhetes körversenyeknek, ám a rendkívül erős keretekbe nagyon nehéz bekerülni, különösen újoncként. Csak akkor van erre esély, ha a kerekes bizonyítja: meg tudja állni a helyét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló