Labdarúgás

Egészen elképesztő! Már egy éve senki nem tudta megverni a Liverpool csapatát

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.03 | 16:48

Mindez a Premier League-re vonatkozik persze.

Az angol bajnokságot vezető Liverpool legutóbb tavaly január 3-án maradt alul a Premier League-ben, akkor a címvédő Manchester Citytől kapott ki 2-1-re. Azóta 37 bajnokin maradt veretlen, ezek közül 32 találkozót megnyert, és 101 pontja mellett 89 gólt szerzett.

A PL-ben korábban csak két csapat volt képes erre a bravúrra: az Arsenal veretlenségi sorozata 49 mérkőzésen át tartott – közte a teljes 2003-2004-es idénnyel, amelyben bajnok lett a londoni együttes –, a Chelsea pedig 2004. október 16. és 2005. november 6. között 40 találkozón nem kapott ki a bajnokságban.

A Liverpool a hazai kupasorozatokban az elmúlt egy esztendőben csak két vereséget szenvedett: januárban az FA Kupában a Wolverhampton Wandererstől kapott ki, decemberben pedig a Ligakupában – tartalékosan kiállva – az Aston Villával szemben maradt alul. A nemzetközi porondon szintén kétszer kaptak ki a liverpooliak: a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán Barcelonában, majd a jelenlegi csoportkörben Nápolyban.

A Liverpool 2019-ben egyetlen hazai trófeát sem nyert, de nemzetközi színtéren kárpótolta magát: első angol klubként hódította el egy évben a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát, valamint a klubvilágbajnoki címet. A csapat legközelebb vasárnap lép pályára, az FA Kupában a városi rivális Evertont fogadja – a párharc győztese a legjobb 32 közé kerül –, míg jövő szombaton, a PL 22. fordulójában a Tottenham Hotspurhöz látogat.

Címlapi kép: JOE KLAMAR / AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló