Tech

Ezzel a gumival soha többé nem lesz defekted

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.15 | 08:16

Ki ne indult volna még balatoni bringakörútra úgy, hogy a társaságból valakinek ne az első kétszáz méteren legyen defektje. Ezentúl zökkenőmentesebben kezdődhetnek ezek a kalandok, ugyanis itt a defektmentes szuperkerék.

Ez a kerék nem ereszthet le, ugyanis nincs benne levegő. Így azt akkor is tovább tekerheted, ha belementél egy szögbe, vagy üvegszilánkba. Az efféle próbálkozások nem újkeletűek, számos cég foglalkozott már a defektmentes prototípus tökéletesítésével, de eddig még egyik verzió sem hódította meg a világot. Most itt egy jó újítás a Kickstarteren.

Ezek a gumik egy különleges polimer keverékből vannak, amik megfelelő keménységűek és rugalmasak a kényelem, no meg a tartósság érdekében. Kétféle terméke van a gumikat fejlesztő amerikai cégnek, az egyik gumi (Nexo) körülbelül 5000 kilométerre van kalibrálva, ez ugyanúgy néz ki, mint egy megszokott bicikligumi, és kompatibilis a már meglévő kerekekkel.

A másik modell esetében az egész kereket cserélni kell, ha használni szeretnénk, ez egy külsőre is (Ever Tire) érdekes lyukacsos változat. Ez akár 8000 kilométert is elgurul, mielőtt elöregedne. Bár a gumik tömör szerkezetűek, mégsem nehezebbek, mint egy-egy átlagos kerék. Az első, átlagos kinézetű 21 ezer forintnak megfelelő dollárért szerezhető be, míg a lyukacsos változat 22 és 30 ezer forint között mozog, a mérettől függően. Azért vizes úton van egy kis félelmünk, merre csapja szét a vizet a lyukacsos forma, van rá esély, hogy jó kis zuhanyt kap a lábad tekerés közben, de ne legyen igazunk. KELL.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.