Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Érdekes

Az egyház, ahol elmondod, melyik ujjal maszturbáltál, és nem baj, ha megerőszakolsz valakit

  • Szerző:b
  • 2019.09.25 | 13:18

Egészen döbbenetes visszaélés-sorozatokra derült fény.

Óriási port kavart az egy hónapja záruló sorozat

Az Amerikában óriási port kavart Leah Remini: Scientology and the Aftermath című dokumentumsorozat három évad után alig egy hónapja ért véget. Az utolsó részek kimondottan az egyház berkein belül szexuális abúzust elszenvedett áldozatokról szóltak, aminek hatására alig egy hónap alatt több ezer feljelentés érkezett a hatóságok felé szexuálisan bántalmazott ex-szcientológusoktól és hozzátartozóiktól.

Leah Remini színésznő 9 éves volt, amikor szülei bevezették a szcientológia világába, nem sokkal ezután alá is írta a híres 1 milliárd éves szerződést a szci szerzetesrendjével, a Sea Orggal. Remini az impozáns OT V-ös szintig jutott, ami rendkívül magas szintnek számít. 2013-ban hagyta ott a szektát, miután durva vizsgálatoknak vetették alá, mert rá mert kérdezni, hová tűnt az egyház fejének, David Miscavige-nek a felesége, aki azóta sincs meg. Leah a szcientológia-dokumentumsorozatért Emmy-díjat is kapott, azóta a szcientológia egyik legnagyobb ellenségének számít.

Az augusztus közepén éterbe küldött évadzáró epizódban több olyan ember is megszólalt, akiket az egyházon belül abuzáltak gyerekként. Volt, akinek nyolcévesen egy pedofil vallomásait kellett hallgatnia napi 8 órában „terápia” címszó alatt, miközben a férfivel egy ágyban aludt, és az őt is molesztálta. És volt, akit a saját testvére erőszakolt meg többször is, ám ennek híre soha nem juthatott el egyházi berkeken túlra. Ezeknek a megrázó, és sokak számára túlontúl ismerős eseteknek a hatására indult el a mostani feljelentéshullám is USA-szerte.

via GIPHY

Nem küldhetjük börtönbe, majd mi „kezeljük”

Hogy lehet az, hogy ezek az esetek megtörténhettek? Leah Remini erre a kérdésre elég precíz választ ad. Először is, a szcientológiában nincs olyan fogalom, hogy valaki kiskorú, mivel az emberre több milliárd éves spirituális lényként tekintenek, földi éveinek száma tehát másodlagos. Így simán lehetséges, hogy nyolcéves gyerek az auditora – terapeutája – egy felnőtt embernek.

Az auditálási folyamat lényege, hogy az pontos és részletes kérdéseket kell feltenni pl. arról is, hogyan, melyik ujjakkal, milyen síkosítóval maszturbált az auditált személy, vagy éppen milyen szexuális fantáziái vannak, így aztán magától értetődő az is, hogy sokaknak saját bántalmazójuk velük kapcsolatos képzelgéseit kellett végighallgatniuk gyerekként. Ezekről az ügyekről persze egyházi berkeken kívül sehol sem szabad beszélniük, mivel a gyónási titok hatálya alá esnek…

További probléma, hogy a szcientológiában a legnagyobb bűn a hatóságok kezére juttatni valakit, mert úgy a gyógyszeres kezelés és a pszichiátria is képbe kerülhet, ami évmilliárdok szellemi fejlődését tenné hiábavalóvá. Így aztán mindent helyileg „kezelnek”, és az igazi bűncselekmények – nem csak a szexuális jellegűek, hanem bármilyen törvényellenes cselekedet – soha nem kerülnek nyilvánosságra.

via GIPHY

Törvénymódosítást is hozhat az Emmy-díjas sorozat?

Egy áldozat például arról számolt be, hogy kénytelen volt az őt megerőszakoló nagybátyjával közös terápiába fogni, amelynek keretében be kellett vallania, hogy 11 évesen ő csábította el a felnőtt férfit, és bocsánatot kellett kérnie, amiért elragadta őt ezzel a cselekedetével a feleségétől és a gyerekeitől.

Most, hogy hasonló, eddig jelentetlen esetek százai, ezrei kerülnek napvilágra, aktivisták egy csoportja nyomást akar gyakorolni az egyházra, hogy a 18 éven aluliakat vonja ki a gyakorlataiból, és a gyónási titok ne vonatkozzon az auditálásokra, amennyiben ott bűncselekményre derül fény. Természetesen a szcientológiának eszében sincs változtatni, így az egyetlen megoldás egy nagyon szigorú törvénymódosítás lesz, aminek eredményeképp az egyház egy sor gyakorlata végre illegálissá válik.

via GIPHY

Nyitókép: wikipedia.org


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.