Zene

Eddigi legszemélyesebb dalát mutatja meg a budapesti underground legőrültebb karaktere

  • Szerző:nuus
  • 2020.06.18 | 17:48

Lugosi Dani nevét ismerhetjük a Nirvana Acoustic produkcióból, a Polytripből, de akár a Feketerigó című filmből is. Most pedig elkészült szólólemeze első dala és klipje.

Valószínűleg már nincs olyan budapesti grunge-rajongó, akinek ismeretlenül csengene Lugosi Dani neve. Miután Nirvana Acoustic felállásával megtöltötte az A38 Hajót és az Akváriumot, tavaly Polytrip zenekarával is bizonyított, amit az NKA bizottsága beválasztott támogatottjai közé. Most harmadik, ám eddigi talán legszemélyesebb projektjével jelentkezik – megmutatja magyar nyelvű szólólemeze első dalát és a hozzá készült videoklipet.

A szólóprojekt esetében Dani eltávolodik a zúzós, nagyzenekaros felállástól, és egy sokkal filozofikusabb és szövegcentrikusabb oldalát mutatja meg. A Magamnak 2015 egy borongós decemberi napján pattant ki a tollából, és mindössze pár óra kellett ahhoz, hogy a dalszöveg és a hangszerelés összeálljon. 5 év elteltével újra elővette a dalt, ami egy még érettebb formát, és hozzá illő videoklipet kapott. A dal különlegessége, hogy a dalszöveg, a hangszerelés, a felvétel, a keverés, a producerelés, valamint a klip mind Dani kezei alatt született, egyedül az utómunkában segédkezett Szombath Máté rendező.

A szám már egy nap alatt felkeltette a közönség és a szakma figyelmét. Az Elefánt frontembere, Szendrői Csaba szerint a Magamnak „pont annyira egyszerű és furfangos, amennyire ahhoz kell, hogy érdekes legyen zenész és nemzenész füllel is”, Szabó Balázs szerint pedig „jóleső, hogy a szöveg nem hemzseg a klisékben, és hallani, hogy egy saját, személyes hang körvonalai húzódnak benne”. 

A szám előfutára Dani most készülő, első szólólemezének, amin egyaránt hallhatunk majd egyszálgitáros, popos, tábortüzes, klasszikus és instrumentális dalokat, és olyan művészek szólaltatják meg hangszereiket, mint például a Szabó Balázs Bandájából ismert csellista, Ölveti Mátyás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló