Film

Megvan, miért forog a Wonder Woman 2 pont a ’80-as években

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.23 | 13:06

Adódna pedig, hogy a WW2 a WW2 idején játszódjon.

Patty Jenkins rendezőnő végre megindokolta, miért pont a mostanában nagyon felkapott nyolcvanasokban fog játszódni a Csodanő folytatása.

Gal Gadot és Chris Pine (aki utóbbi hihetetlen, de visszatér – végül is szuperhős-filmről van szó – és a frizurája is kellően rémes) 1984-ben fog felbukkanni, pedig az első film az első világháború idején játszódik. Így joggal várhatnánk, hogy a folytatás a hitleri érába tevődjön. Ráadásul angolul ugyanúgy a WW1 és a WW2 rövidítés jelöli a filmeket és a háborúkat (wonder woman – world war) is – valamiért mégis a hidegháború időszakára esett a választás.

Regram from @gal_gadot: She’s back… ??♀ #WW84

A post shared by Wonder Woman (@wonderwomanfilm) on

Jenkins Comic Con-on elhangzott indoka a következő:

Az egyik kedvenc aspektusa a Wonder Woman 1-nek számomra az volt, hogy egy olyan légkörben játszódott, amely tele volt metaforákkal. 1917-ben indult be a modern világ és a gépesítés. Viszont én a ’80-as években nőttem fel, ami kornak szintén megvan a maga jellegzetes hangulata és látványa. Az emberiség legjobb és legrosszabb arcát szeretném ismét megmutatni: a ’80-asok egy nagyszerű, csodálatos időszak volt. Jó zene, elegancia és csupa gyönyörűség.

Megjegyzi, hogy a felszín mellett ott húzódott azért a sötét oldalunk is, és ez a rosszabbik énünk meg is nyilvánult az évtized során. Hogy egy ilyen szélsőséges közegbe ágyazhatja a történetet, az ámulattal tölti el.

Válogatáskazetta máris készülhet: 1982-ben Amerikában a legjobban az Asia zenekar öncímű albuma fogyott a legjobban, míg ’84-ben Michael Jackson Thrillerje. Hogy ebből melyik a legjobb és a legrosszabb, az az Uproxx szerint egyértelmű…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló