Autó

Gyönyörű film arról, hogyan készül a Bugatti Chiron

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.06 | 08:33

Több hónapos gyártás és tesztelés után elkészült 3 Bugatti Chiron, amit már el is szállítottak európai és közel-keleti tulajdonosaikhoz. És elkészült egy gyönyörű film is róla, ami megmagyarázza, miért kerül 2.6 millió dollárba a Bugatti.

Franciaországban Atelier Molsheimben készülnek a legdrágább Bugattik, és itt ez a film, ami megmutatja, hogy mi kerül ezen az autón két és félmillió dollárba, vagyis több mint 750 millió forintba. A 16 hengeres és 1500 lóerős motorral futó autó festése három héten át tart, a kerék felszerelése és beállítása 1-2 nap, nem éppen Forma-1 tempó, és a lassúságot meg kell fizetni. Az igényesség olyan fokán dolgoznak a francia üzemben, amit sokkal inkább az alkotás szóval lehetne leírni, mint a gyártás kifejezéssel.

Mielőtt elhagyja a gyárat az autó, bejáratják és tesztelik a fékrendszerét, az kereket, legalább 300 kilométeres tesztúttal. Nagy sebességgel is kipróbálják, a gyorsulási teszt a közeli Colmar repülőterén történik, a repülés szüneteiben. Minden autó csak a tesztek után kerülhet a tulajdonosaihoz.

Nézd és ámulj!

First Chiron customer cars leave the Bugatti Atelier #MolsheimDreamFactory

A super sports car dream come true. This week, the doors of Bugatti’s “Atelier” at the brand’s headquarters in Molsheim opened for the delivery of the first customer vehicles in the Chiron series. Three of the world’s most powerful, fastest, most luxurious and most exclusive production super sports cars are now starting their journey to their owners in Europe and the Middle East.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.