Autó

Egyre népszerűbb az elektromos autózás Magyarországon, árulkodó adatokat közölt az Energiahivatal

Tavaly 30 százalékkal több energiát töltöttek elektromos autókba, mint 2019-ben - írja az MTI.

Ahogy a világ fejlettebb részén, Magyarországon is egyre többen jutnak elektromos autóhoz, amelyekből már egészen széles a választék, persze igazán olcsó, megfizethető megoldás még nincs. De ettől még nő a piac, ami a töltőállomások számában is jól látható.

Három éve 108 ilyen volt az országban, 2019-ben 770, 2020-ban pedig már 1320

Természetesen Budapest vezet 479-el, ezt követi Győr 39-el, majd Kecskemét és Székesfehérvár, ahol 37-37 van. Szóval gyarapszik, de a kérdés még mindig áll, hogy mikor válhat az elektromos autózás széles körben elterjedté.

Néhány dolognak biztosan változnia kell, mielőtt ez bekövetkezik, ezek közül a legfontosabb talán az ár, ugyanis 2 millió forint körül indulnak az elektromos autók a használt piacon, ahogy az kiderül Horváth András, elektromos autókkal foglalkozó youtuber videójából. Ennyi pénzből már elég korrekt robbanómotoros autókat lehet venni, miközben egy ugyanilyen árú elektromossal legfeljebb a városban lehet közlekedni a hatótáv miatt.

Persze nem csak az a baj, hogy sokba kerülnek, az akkumulátorokon is van még mit fejleszteni, hogy jól használhatóvá váljanak, ehhez gyors töltésre és nagy kapacitásra van szükség, illetve az is elmondható, hogy jelenleg jóval több hagyományos autó gurul le a gyártósorokról, mint elektromos.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.