Autó

A leggyorsabb nő akart lenni, szörnyethalt a rekordkísérlet közben

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.29 | 15:48

Meghalt Jessi Combs, aki négy keréken már eddig is a leggyorsabb nő volt a világon. Most egy újabb rekordot szeretett volna megdönteni, de sajnos tragédia lett a kísérlet vége. A 36 éves autóversenyző szörnyethalt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessi Combs (@thejessicombs) által megosztott bejegyzés,


A televíziós műsorvezetőként és autóversenyzőként ismert Jessi Combs kedden vesztette életét egy szárazföldi sebességrekord kísérlet közben Oregonban, az Alvord-sivatagban. A Harney megyei seriff hivatala is megerősítette, hogy a sugármeghajtású jármű sofőrje életét vesztette.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessi Combs (@thejessicombs) által megosztott bejegyzés,

A 36 éves tévés, aki maga is épített autókat, saját rekordját szerette volna megdönteni a végzetes napon. Csapatának tagja, Terry Madden szerdán közölte a gyászhírt Instagram oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Terry L. Madden (@terry_madden) által megosztott bejegyzés,


“Tegnap elveszítettük őt egy szörnyű balesetben. Elsőként értem oda, és mindent megtettünk, hogy megmentsük” – írta a versenyzőről posztolt képek és videók mellé a versenyző csapattársa és barátja. Közölte azt is, hogy a Jessiről forgatott dokumentumfilmet a tragédia ellenére be fogják fejezni, hogy mindenki megismerhesse őt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessi Combs (@thejessicombs) által megosztott bejegyzés,


Jessi Combs korábban már kiérdemelte a “Leggyorsabb nő négy keréken” címet, amikor 2013-ban a saját sugármeghajtású North American Eagle-jével 587 km/óra sebességet ért el. Most ezt a saját rekordját kívánta hivatalosan is megdönteni, egy mérés előtti tesztkörön ugyanis már futott egyszer 777 km/órát is 2018-ban.

Jessi saját rekordjának megdöntésén túl egy másik álmot is kergetett: a “Leggyorsabb nő a Földön” címet is szerette volna kiérdemelni. A csúcsot itt ugyanis egy háromkerekű rakétajárművel tarja egy kaszkadőr hölgy. Kitty O’Neil 1976-ban 825 km/órás sebességet ért el háromkerekűjével, rekordját azóta sem tudta senki sem megdönteni.

Jessi családja nyilatkozatában azt írta az elhunyt versenyzőről, hogy Jessit mindenkit ragyogó mosolyáról, pozitív hozzáállásáról, és álmainak kitartó, ádáz kergetéséről ismerte.

A baleset pontos körülményeiről egyelőre nem közöltek információt.

Címlapkép: Instagram


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló