Autó

Itt az MC20, az utóbbi idők legmenőbb Maserati modellje

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.09.20 | 17:20

A Maserati több mint tizenhat év után visszatért a szupersport-autó bizniszbe, és nem is akárhogy. Itt az új MC20.

Az MC20 bemutatása a márka egyik legfontosabb lépése a modernizáció felé vezető úton. A Maserati legutóbb 2004-2005-ben rukkolt elő megfelelő versenyre előkészített szupersport-autóval a híres Ferrari Enzo-alapjaira épülő MC12-vel.

Az MC20 a Maserati Corse 2020-at jelenti, amely utal a híres olasz márka visszatérésére a versenyzéshez, bár a Maserati nem adott konkrétumot erről. Az új Maserati letisztult és a házon belül tervezett és gyártott autót főként szénszálból építik fel, hogy az minél könnyebb legyen, és visszajött a kilencvenes évek legnépszerűbb tunig megoldása is, a pillangóajtó.

A belső tér a trendeknek megfelelően minimalista stílust követi, szinte teljesen szénszálas és egyszerűsített kijelzőkkel és kezelőszervekkel áll készen a rajtra.

A Maserati MC20 a márka új F1-es eredetű, 3,0 literes ikerturbós V6-os motorját kapta, ez végre szakít azzal az elgondolással, hogy majd kölcsönkérjük a Ferraritól. Valójában ez az első eredeti Maserati motor, amelyet még 1998-ban Modenában építettek.

A motor 11: 1 kompressziós aránnyal érkezik, 621 lóerő és 538 Nm nyomaték áll rendelkezésre. Természetesen dupla kuplungos nyolcfokozatú sebességváltóval, és a Maserati állítása szerint 2,9 másodperc alatt képes nulláról százra gyorsulni. Azt is elárulta a gyár, hogy a kupéhoz valamikor a jövőben csatlakozik egy kabrió és egy full elektromos változat. Az ár 210 000 dollárnál kezdődik, és jövő évben válik rendelhetővé.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló