Motor

Retró motort villantottak a britek – mi pedig azonnal szerelmesek lettünk

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.20 | 13:48

A retró stílusú motorok piacán akkora a pörgés, hogy úgy néz ki, sosem lesz vége az őrületnek!

 Most a brit Mutt Motorcycles mutatott be egy újabb modellt: az Akita 125-öt, és legyünk őszinték. Ez a stílus egészen egyszerűen menő. Az egyszerűség és a kidolgozottság az, amely magáért beszél. Az Akita a hatvanas évek gépeitől kölcsönöz stíluselemeket, és nagyon jól teszi ezt.

Természetesen küllős kerekeket kapott 18 colos, bütykös-ballonos gumikkal. Van benne valami vad, de azért a terepre nem vinnénk ki. A szimpla kerek lámpa jól bevált recept, ezen kár változtatni. Viszont jó pont, hogy kapott elé egy rácsot. Illetve az is, hogy a csicsás tablet méretű műszeregység helyett egy egyszerű darabban gyönyörködhetünk, ahogy a négyütemű, egyhengeres, léghűtésű 125-ös blokk eléri a 110 km/h körüli végsebességét.

A blokk kapott egy  Delphi befecskendezést, így 12 lóerős, maximális nyomatéka pedig 10 newtonméter, így kezdőmotornak is ideális lehet. Vagy városi szaladgálósnak. Az old-school jegyében a színeket se gondolták túl: ezüstszürke és matt fekete választható, rövidre vágott sárvédők, tárcsafék elől és hátul.

Angliában 3495 fontos árlistát kapott. Ez átszámolva 1,5 millió forintnak felel meg. Annyiért pedig lesz piaca.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló