Egészség

Sztárok, akik súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzdenek

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.11 | 15:32

Sokkolta a világot Celine Dion diagnózisa, de nem ő az egyetlen, aki komoly betegséggel él együtt!

Celine Dion a napokban jelentette be, hogy egy nagyon ritka betegség, a Stiff-person szindróma, más néven merev ember szindróma nehezíti meg a mindennapjait. Az énekesnő emiatt a koncertjeit is lemondta és őszintén vallott arról is, hogy vannak napok, amikor a járás is nehézséget okoz számára.

Óriási a baj: gyógyíthatatlan beteg Celine Dion, sírva üzent a rajongóknak

De nem ő az egyetlen sztár, akinek kis híján derékba törte a karrierjét egy gyógyíthatatlan betegség, ezek a sztárok is súlyos egészségügyi problémákkal küzdenek.

Charlie Sheen – HIV

charliesheen / Instagram

A színész egy műsorban jelentette be, hogy HIV pozitív. A betegségre jelenleg nincs gyógymód, de folyamatosan kezelésekre jár, hogy javítsák a helyzetét. A betegség legyengíti az immunrendszerét és sokkal könnyebben kap el különböző fertőzéseket.

Michael J. Fox – Parkinson-kór

A Vissza a jövőben sztárjánál egészen korán, 29 éves korában diagnosztizáltak Parkinson-kórt.

25 évvel ezelőtt diagnosztizálták nálam, még 10 évet kellett volna dolgoznom. Közel sem vagyok olyan rossz állapotnak, mint lennem kéne. Még mindig el tudok menni a piacra.

nyilatkozta

Selena Gomez – Lupus

Selena Gomeznél 2015-ben diagnosztizáltak lupus-t, ami egy gyógyíthatatlan autoimmun betegség. Az énekesnő állapota az évek során rosszabbodott, ezért veseátültetésen is át kellett esnie.

Lady Gaga – Fibromyalgia​

A fibromyalgia egy olyan betegség, ami a test egészében fájdalmat okoz, mindemellett a beteg rendkívüli fáradtságot, izommerevséget és alvászavart is érez. Gaga több alkalommal is kénytelen volt lemondani a koncertjeit az elviselhetetlen fájdalmak miatt.

Christina Applegate  – Szklerózis Multiplex

Christina Applegate tavaly osztotta meg a fájdalmas hírt, miszerint egy durva betegségtől, szklerózis multiplextől szenved. Az autoimmun betegség, ami a központi idegrendszert támadja, végső soron rokkantsághoz is vezethet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Csobot Adél odavan az exért
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 18.