Koronavírus

Gyújtogatás, fenyegetés – “polgárháború” kezdődött az oltások miatt

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.06 | 18:18

Lengyelországban nem most, hanem évtizedek óta komoly gondot okoz, hogy nagyon sokan nem akarják már gyermekeiknek sem beadatni a kötelező oltásokat.

Ezért nem meglepő, hogy a koronavírus-járvány idején az átlagosnál nehezebb volt meggyőzni a lengyeleket az oltás fontosságáról. Olyannyira, hogy nagyon gyorsan oltásellenes mozgalmak alakultak országszerte, amelyek párját ritkítóan harciasaknak bizonyultak. Az utóbbi időben egymás érték agresszív támadásaik az oltási intézményrendszer ellen.

Egyik csoportjuk például egy diákotthonba hatolt be azért, hogy megakadályozza két gyerek beoltását koronavírus-vakcinával. Az intézmény igazgatóját akarták arra kényszeríteni, hogy ne engedje beadni az oltást a két diáknak, meg is fenyegetve a vezetőnőt – vette át a Gazeta Wyborcza című napilap tudósítását az onet.pl.

Transzparensekkel, és azt követelték, hogy hagyja abba a ”gyerekek bespiccelését”, és az orvosi kísérleteket.

Nem ez az egyetlen eset, amelyre az egész ország felfigyelt. Zamoscban az oltásellenesek a tisztiorvosi szolgálat tulajdonában lévő, külön erre a célra felállított oltópontot gyújtották fel. Adam Niedzielski egészségügyi miniszter szerint, aki megjelent a helyszínen, ez terrorcselekmény. Az államnak szigorú lépéseket kell tennie a gyűlöletkeltés ellen. A minisztérium 10 ezer zlotyt (800 ezer forint) ajánl annak, aki segít a bűncselekmény elkövetéséért felelősök megtalálásában.

Zamoscban minden oltópontot megerősített rendőri védelemmel láttak el, de ugyanez a helyzet már Gdanskban és Grodziskban is. Mateusz Morawiecki miniszterelnök hangsúlyozta, hogy

az állam teljes határozottsággal üldözni fogja az ilyen bűncselekmények elkövetőit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló