Film

Négy újabb nő vádolja nemi erőszakkal a rácsok mögött ülő Harvey Weinsteint

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.29 | 17:18

Ismét Harvey Weinstein zaklatási ügyeitől hangos a sajtó.

epa08314226 (FILE) Harvey Weinstein (C) departs New York State Supreme Court following a third of jury deliberation in his sexual assault trial in New York, New York, USA, 20 February 2020 (reissued 22 March 2020). According to reports, Harvey Weinstein was put in insolation after being tested positive for coronavirus COVID-19 in prison just days after staring serving his 23 years sentence for or rape and sexual assault. EPA/JUSTIN LANE

Újabb zaklatási vádakkal kell szembenéznie Harvey Weinsteinnek. A volt hollywoodi filmmogul, aki jelenleg a New Yorki Riker’s Islanden tölti büntetését, ismét a figyelem kereszttüzébe került, ugyanis négy újabb nő vádolja azzal, hogy zaklatta, megerőszakolta őket. Egyikőjük állítása szerint a zaklatás idején csupán 17 éves volt.

A Hollywood Reporter birtokába került iratok szerint a nőt 1994-ben Weinstein meztelenül fogadta hotelszobájában, és elmondta neki, hogy ha szerepet akar kapni egy filmben, akkor szexelnie kell vele. Hiába tiltakozott a nő, a producer levetkőztette, megerőszakolta, majd utána elvette a jogosítványát, és meg is fenyegette.

A három másik eset is állítólag hasonló körülmények között, hotelszobákban történtek, 1984-ben, 2008-ban, illetve 2013-ban. A vádirat külön megemlíti a producer testvérét, Bob Weinsteint. Az áldozatok szerint ugyanis lehetetlen, hogy a férfi nem tudott testvére erőszakoskodásairól.

Forrás: Hollywood Reporter

Kép: MTI/EPA/JUSTIN LANE


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló