Tech

Beoplay M5-teszt: amikor a gyomrodban dübörög a basszus

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.01 | 15:46

A szerkesztőség designfetisiszta tagjai halkan és elégedetten hümmögtek, amikor kicsomagoltuk a dán gyártó vezeték nélküli hangfalát, aminek két tulajdonságáról az első perben megbizonyosodhattunk: súlya van, és súlyosan jól szól.

Kezdjük azzal, hogy szép. Tényleg az; jó ránézni erre a hangfalra, persze, akadnak olyan elvetemültek, aki azt mondják, úgy néz ki, mint nagyanyáink rég elfeledett varródoboza. Ha abból ilyen hangok jöttek volna ki, tuti ördögűzőért kiált a család. A család ebben az esetben inkább csak akkor kiáltott volna, amikor a viszonylag macerás párosítás után megszaladt a hangerőcsúszka, és a dolgozóasztal megmozdult a combos basszus alatt.

 

Dancs Enikő Bianka
A Beoplay m5. Fotó: nuus.hu – Dancs Enikő Bianka

 

Na de menjünk sorjában.

A csatlakozás

Mac-en teszteltük a dübörgő dobozt, elsőre azt az örökbecsű felhasználói hozzáállást hozva, hogy minek nekünk használati utasítás, hiszen raktunk már össze PC-t. Aztán megnéztük a használati utasítást, mert egy idő után kezdtük unni a sikertelen párosítási kísérleteket.

Arra kell ügyelni, hogy miután a tápkábelt az alján bedugtuk, és ott be is kapcsoltuk, mindkét led szépen villogjon (kb. egy perccel a bekapcsolás után), és aztán az egyik bluethooth-os eszköz szépen megtalálja a másikat, és nem is fogja feledni egészen addig, amig manuálisan el nem távolítjuk a párosított eszközök listájáról. Szóval, nincs ezzel para, flottul megy Macbookról, de ugyanígy egy iPhone-ról is.

Fotó: Dancs Enikő Bianka
Nem nagy, csak a hangja. Fotó: nuus.hu – Dancs Enikő Bianka

 

Kezelés

Annyira natív, hogy csak annak nem sikerül a kezelése, aki szándékosan nem akarja. A hangerőt a Beoplay 5 tetejével szabályozhatjuk, meglepő módon: forgatással,  az edzett alumínium tetőlemez érintésvezérélt, lenyomással szünet parancsolhatunk a zenének.

Hangzás

Todd Terje Inspector Norse c. száma szólt a Spotifyról, nem a legmagasabb bitrátán, a közepesen. Ennek ellenére a hangzás kristálytiszta volt, szépen kiemelkedtek a magas hangok, és a finom basszusok lágyan terjedtek szét a szerkesztőségben, egyedül a mély basszussal volt gond, az asztal, amin volt a hangfal, bemozdult, a Macbook is. Szóval, inkább valami stabilabb cuccra érdemes pakolni ezt a pár kilogrammos erőművet, ha az ember rendesen meg akarja tolni a hangerőszabályzót, és közben nem akar dolgozni.

 

Kinézet

Ahogy fentebb már futólag említettük, design szempontjából sem találunk kivetnivalót a Bang & Olufsen termékén, hozza a skandináv minőségi megmunkálást, a letisztult formatervezést. Ha nem dübörög belőle a zene, akkor is értékes eszköz. Csendben is szépen mutat, ahol éppen pihen.

És az utolsó, de persze, nagyon sok esetben az első kérdés: megéri-e? Az ára nem éppen baráti, bőven kapni kevesebbért is vezeték nélküli hangfalakat, de egy hetes használat után azt tudjuk csak mondani, ilyen hangzás és formavilág megérhet annyit.

Kinek ajánljuk?

  • Akiknek fontos a vezetéknélküliség
  • Akik folyamatosan beleakadnak a zsinórokba
  • Akiket bírják a minőségi cuccokat, és a hangszórók esetében sem törekednek kompromisszumokra
  • Akik odáig vannak a szép designért

Mik a hátrányok?

  • Drága, eléggé.
  • Ha egy van, akarsz még egyet, párban még jobb.

Mik az előnyök?

  • Iszonyat jó hangzás
  • Minimalista, igényes design
  • Mesteri kialakítás

 

(A tesztkészüléket az Apcomtól kaptuk. Köszönjük. )


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló