Zene

Nemcsak a karácsonynak, de a Halloweennek is megvan a maga slágerlistája

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.31 | 16:53

Íme az 5 legfontosabb halloweeni popdal.

Ahogy a karácsony elképzelhetetlen a Wham klasszikusa (Last Christmas), Frank Sinatra ide vonatkozó dalai (Let It Snow!), vagy emelkedett hangulatú kórusművek, na és a Silent Night bármilyen feldolgozása nélkül, úgy a Halloweennek is megvannak a maguk klasszikus darabjai, melyek biztosan elhangzanak, amikor… éjfélt üt az óra, és a sírok csikorogva megnyílnak.

Michael Jackson Thriller című dala az első, olyan ez a Halloweennek, mint a Last Christmas a karácsonynak. Mindenkinek ez jut az eszébe először róla. A vérfarkasos-zombis klipet egy szakértő, John Landis készítette, aki hasonló témájú mozifilmet is rendezett (Amerikai farkasember Londonban), meg mozis Twilight Zone-t is.

A horror-rock királya, Alice Cooper sem hiányozhat Halloween este. Az 1975-ös Welcome to my Nightmare című dalát még a Muppet Show bábjaival is előadta, stílszerűen egy koporsóból mászik elő a klip elején.

Ha Alice Cooper nélkül nincs Halloween, akkor Rob Zombie nélkül sincs. A trash horrorfilmek rendezőjeként is népszerű metálzenész első, 1998-ban megjelent szólóalbumán (Hellbilly Deluxe) a Meet the Creeper. Mi csak a dal szintjén tartunk vele, a találkozást meghagyjuk neki.

Ray Parker Jr. egyslágeres előadó, de azzal az egy dallal beírta magát a pop- és filmzene történetben. Ghostbusters című száma az azonos című filmklasszikus betétdala, ami egyetlen halloweeni buliból sem hiányozhat: bulizni és hentelni is tökéletes rá.

Végül, de nem utolsósorban. Ha már a filmeket is említettük, ki nem hagyhatjuk az első számú halloweeni mozi, a karácsonyt is beidéző Karácsonyi lidércnyomás betétdalát, a This is Halloweent, amit a rendező, Tim Burton állandó zeneszerzője, Danny Elfman álmodott és írt meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló