Külföld

Azúristenit neki, a Fülöp-szigetek elnöke nem káromkodhat többet

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.28 | 14:14

A Fülöp-szigetek elnöke híres arról, hogy nem fogja vissza magát. Ennek azonban vége, mert az Úr szólt Rodrigo Dutertéhez, ő pedig megfogadta, hogy nem káromkodik többet. Sajnos nem az elnök mocskos szája a legnagyobb probléma, hanem az, hogy drogellenes háborújában június óta több ezer embert öletett meg.

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek júniusban beiktatott elnöke nem nagyon fogja vissza magát a sajtótájékoztatóin: Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt lehülyézte, Ferenc pápának és Barack Obamának pedig simán az anyját szidta.

Duterte azonban most komoly fogadalmat tett, ugyanis magának Istennek ígérte meg, hogy nem fog többet káromkodni. Erről az elnök számolt be újságíróknak, amikor hazatért Japánban tett hivatalos látogatásáról. Duerte azt mondta, hogy egy hangot hallott, amikor a repülőn tartott hazafelé, és

ez a hang azt mondta neki, hogyha nem hagyja abba a káromkodást, akkor le fog zuhanni a gépe.

Az elnök pedig megígérte, hogy nem fog többet káromkodni.

Szerinte a droghasználók nem emberek

Úgy tűnik, az Úristent az nem zavarja, hogy Duterte beiktatása után drogháborút hirdetett, aminek keretében azóta már több mint négyezer embert öletett meg. A vérengzéseknek azonban nem is akar véget vetni az elnök, hiszen korábban már kifejtette, hogy körülbelül 3 millió droghasználó élhet a Fülöp-szigeteken, és ő

örülne, ha mindegyiküket megölethetné.

A kétes drogháborúja miatt bírálta már többek között az ENSZ, és Barack Obama is. Az amerikai elnök úgy fogalmazott, hogy támogatja a drogellenes harcot, de ennek a jogállamiság és a nemzetközi normák keretin belül kell maradnia, figyelembe véve az alapvető emberi jogokat.

Duterte azonban azt is megkérdőjelezi, hogy droghasználók egyáltalán emberi lények lennének.

Emberiség elleni bűn? Elsőként akkor tisztázzuk, hogy ők valóban emberi lények-e?

Mi a definíciója az ember lénynek? – kérdezte a katonái előtt augusztusban, és nehéz volt félreérteni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló