Üzlet

Jól keresnél, de nem bírod a stresszt? Válogass 2017 álommelóiból!

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.13 | 15:05

Nemcsak a geek amerikaiak jártak jól idén.

Jó fizu, görcs nélkül? Van ilyen, legalábbis Amerikában az ideális kombinációra lehet azért találni példát. És nem is egy ilyen állás létezik. Felesleges a teljes foglalkoztatási adatbázist végigböngészned hozzá – itt van pár pozíció, ízelítőnek. Az O*NET a egytől százig skálázza az adott munkát stressztűrés szempontjából, ahol az alacsony értékek jelzik, ha egy feladatkör kevésbé nyomasztó. Teljesen feszültségmentes állásról persze nem érdemes ábrándozni. Az érték kiszámolásánál tényezőnek számít viszont, milyen gyakran éri az adott dolgozót bírálat.

via GIPHY

Az alábbi állások legalább évi 72 ezer dollárt (18,7 millió forint) hoznak átlagosan a konyhára, és maximum 71-es stressz szintig válogatta ki őket a Business Insider.

Vegyészmérnökként dolgozni 71-es feszültségi szinten, és évi 104 ezer dollárért (24M forint)  lehet, melyhez főiskolai végzettség szükségeltetik. Vegyi anyagok előállítása, mint például gázolaj, műanyagok, vagy például mosószerek kifejlesztése tartozik a feladatai közé.

via GIPHY

Az építőmérnök pozíciója hasonlóan stresszes, ám kevesebbet fizet: 88 ezer dollárral kell beérnie annak a minimum főiskolai végzettségű személynek, aki tervez, illetve építkezéseken, reptereken, hidakon dolgozik, felügyelvén a munkálatokat.

Egy fogászati asszisztens szintén 71-es feszültségi légkörben végzi dolgát, és 72 ezer dollár körül keres. Megpucolja mások fogait, megvizsgálja a szájüreg állapotát, felrak némi fluoridot, esetenként röntgenez, és jó tanácsokkal látja el a pácienseket. Felsőfokú szakképesítéssel láthatod el ezt a munkakört.

via GIPHY

A mikrobiológus hasonló kondíciókkal dolgozik, viszont itt már előny egy egyetemi diploma, vagy doktori fokozat, hogy a mikroszkopikus lényeket – baktériumok, algák, gombák – és az antibiotikumok szervezetre gyakorolt hatását vizsgálhasd.

A másoddiplomásoknak pszichológiai képzést tartó tanár is ide sorolandó, aki szintén magasabb végzettséggel foglalhatja el ezt a pozíciót. Akárcsak az audiológus, aki a hallási problémákra specializálódott.

A szemész az, aki náluk jócskán jobban keres: 115 ezer dollár körül kap a szintén 70-es stressz szintű látásvizsgáló szakember, aki csak szakvégzettséggel és engedéllyel dolgozhat.

via GIPHY

Egy művészeti vezetőnek (69) Amerikában 100 ezer dollár üti a markát: a magazinok arculatáért felelős szakembernek főiskolai végzettség mellett némi tapasztalat jelenthet előnyt az elhelyezkedésnél.

Hardveres mérnökként (67) odakint 115 ezerért gürizhetünk, és számítógépes szakemberre nagy igény mutatkozik a reklámszakmától kezdve az ipari, katonai és tudományos piacig. Egy fősuli, vagy akkreditált szakképzés a belépő ide.

Alkalmazásfejlesztő pozícióban (65) éppen átléphető a százezres álomhatár, viszont a kreativitásod kiélheted a különböző szoftverek fejlesztése során. Jó programozói képességeinket megtámogatandó, nem árt egy diplomát is felmutatni hozzá.

via GIPHY

Informatikai rendszermérnökként mindjárt 141 ezret kapunk kézhez, a stresszes körülmények és a feltételek hasonlóak, viszont itt már informatikai rendszereket kell összefésülni.

Egy geológus 105 ezer dollárért a terepen 63-as fokú stressznek van kitéve: a talaj összetételét és szerkezetét vizsgálja, felsőfokú végzettséggel és engedéllyel. Hozzá hasonló körülmények közt áll helyt egy csillagász: viszont az égi jelenségek kutatója főleg doktori fokozattal ügyködhet.

A fizikus (61) egy picit jobban keres (118 ezret), doktori végzettségével megfigyel, kísérletezik és alkalmazza a törvényszerűségeket.

via GIPHY

A politikai tudományok doktora (61) 103 ezer dollárért fáradozik, a rendszerek eredetét, fejlődését és működését elemezve. A diplomás agrármérnök már csak 78 ezret markol, foglalkozzon akár talajvédelemmel vagy ismerje a növénytermesztés csínját-bínját.

A közgazdászok (59) picit keresnek csak jobban, viszont még náluk is szerencsésebbek a felsőfokon végzett matematikusok (57). A számok világának ismerete akár 112 ezer dollárt is fialhat számukra.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.