Autó

Az Apex Genfben mutatja be az új elektromos hipersportkocsit

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.14 | 07:48

A tavalyi AP-1 sportkocsi utódja mindössze 1200 kg súlyú, leginkább pályára készül, és brutális gyorsulást ígér.

A cég, amely 2019-ben debütáló modellként indította el a 620 kg-os, 400 lóerős AP-1-et, most egy teljesen elektromos szupersport autót fog bemutatni. Az AP-0 súlya 1200 kg, ez lényegesen alacsonyabb, mint az elektromos sportkocsik többségéé – hiszen a karosszéria jelentős része tiszta szénszálas anyagból készült, így kicsi súllyal lehet nagy szilárdságot elérni.

A teljesítményt egyelőre nem erősítik meg, de az Apex szerint az AP-0 nagyon durva gyorsulást, valamint kiváló mozgékonyságot, kiemelkedő kezelhetőséget és kivételes kanyarodási képességet kínál. Az AP-1 jóval három másodperc alatt képes a 0-100-ra, és maximális sebessége 280 km/h körül alakul.

Az AP-1-hez hasonlóan az AP-0-t is várhatóan elsősorban pályahasználatra tervezik, ahol a fő riválisai a Radical Rapture, a KTM X-Bow és az Ariel Atom.

Az előnézeti vázlat keveset árul el, azonban úgy tűnik, hogy az AP-0 egy erősen szögletes első részt, a motorháztetőre szerelt tükröket és egy középre szerelt, szénszálas szárnyat fog kapni.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló