Autó

Veszélyben a Lamborghini, Ducati és a Bugatti?

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.04 | 13:20

Ezek azok a márkák amelyek a konszern tagjai, viszont alig kapcsolódnak Volkswagen csoport fő üzletéhez. Egyenlőre nem tudni mi lesz velük, viszont az biztos, hogy nagy átszervezések jönnek.

A Volkswagen csoport vezetése több mint a duplájára akarja emeli a cégcsoport piaci értékét, ami jelenleg 78 milliárd euró. Ehhez hatalmas változásokat kell majd eszközölni a konszern kereten belül.

Az elve nem használ, egy az Herbert Diess azonban 200 milliárdra szeretné emelni 2025-re, és ehhez valamit lépni kell, mert a környezet nem kedvez a nagy autógyáraknak. Az eleve kedvezőtlen fejlemény, hogy az EU a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentését helyezte kilátásba. Ebben a helyzetben csak a rétegmárkákkal lehet valamit kezdeni.

A több nagy külföldi szaklap jutott olyan belső ingókhoz, amelyek szerint az autóknál a Bugatti illetve a Lamborghini valamint a motorsportban a  Ducati és annak teljes sportdiviziója fogja ezt megérezni. Ezeknél a teljesítményre kihegyezett márkáknál, a  benzinmotorokról való átállás hibrid illetve elektromos hajtásláncra több költséget jelentene, mint amennyi hasznot hozna.

A cégcsoport novemberben jelenti be, mit fog lépni. Lehet teljes átszervezés, vagy akár eladás is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.