Motor

Itt az új Harley-Davidson 2021-es Sportster S és imádjuk!

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.16 | 16:18

A Harley Sportster-családja az 1950-es évek vége óta létezik, és a sokoldalú és sportos platform néhány nagyon sikeres modellt szült az ikonikus amerikai motorkerékpár-márka számára.

A Sportsternek azonban sürgősen szüksége volt egy teljes átalakításra, hogy a motorkerékpár-ipar gyorsan változó környezetében is releváns maradhasson. Csak az idő fogja megmondani, hogy a Harley-Davidson sikeresen vonzza-e az újabb demográfiai csoportokat a 2021-es Sportster S modellel, és kezeli-e a zuhanó eladási számokat.

A motorkerékpár gömbölydednek és izmosnak tűnik, de a teljes váz viszonylag kompakt. Még a hűtőrendszer is kettős radiátoros kialakítást kapott, ami helyet ad annak, hogy az első kerék nagyon közel kerüljön a vázhoz. A kompakt kialakítás a régi vágású bobberekre emlékeztethet. Az üzemanyagtartály formáját egyértelműen a Sportster vonal ihlette, de a kontúrokat módosították, hogy a tartály laposabb és hosszabb legyen. A rövid és csonka farrész, valamint a shotgun kipufogóvégek a cég legendás XR750-es flat-track motorja előtt tisztelegnek.


A Sportster S szíve a Harley új Revolution Max 1250-es motorja, amely a vállalat első kalandmotorját, a Pan America-t is hajtja. A vízhűtéses, 60 fokos V-twin motor a Pan American megjelenése óta rengeteg pozitív kritikát kapott.

A Sportster S esetében a Harley-Davidson finomhangolta a motort, hogy a fordulatszám-tartományban lejjebb több nyomatékot termeljen, így jobban alkalmasabbá teszi a városi cirkálásra. A motor 121 lóerős teljesítményt produkál.

Ami a motoros elektronikát illeti, a Sportster S hattengelyes IMU-val van felszerelve, és alapfelszereltségként sebességtartó automatika is jár hozzá.

Emellett egy modern, 4 colos TFT digitális konzolt is kap, amely az összes műszert és infotainment funkciót megjeleníti. A 2021-es Harley-Davidson Sportster S idén ősszel kerül forgalomba Amerikában 14 999 dolláros áron.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló