Bulvár

Kórházba került Amerika leghírhedtebb sorozatgyilkosa

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.04 | 17:03

A most 82 éves egykori szektavezér és sorozatgyilkos, Charles Manson 1971 óta ül a kaliforniai Corcoran állami börtönben.

Charles Manson, Amerika leghíresebb sorozatgyilkosa súlyos beteg, ezért kórházba kellett szállítani. Hogy pontosan hova, azt biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra.

Róla beszélünk:

Charles Manson a 60-as években alapította meg Manson Family nevű szektáját. Eleinte úgy tűnt, zenész lesz, több lemezre való számot is írt, de sikertelen maradt, hiába ápolt jó kapcsolatot a Beach Boys-tag Dennis Wilsonnal. Sőt, a showbiznisz világa egyenesen megvetette a különös figurát – állítólag ez adta meg a végső lökést Manson elméjének elborulásához.

Manson és követői a zenélés és a hippi életmód helyett így inkább a gyilkolászást választották. Bestiális tetteiket a közelgő nagy faji háború, a Helter Skelter nevében követték el. Az elnevezést Manson a kedvenc dala címéből kölcsönözte.

Leghírhedtebb bűntettük az volt, amikor betörtek Roman Polanski filmrendező házába és brutálisan lemészárolták a rendező terhes feleségét, Sharon Tate-et és annak barátait. Mansont és társait nem sokkal ezután fogták el.

Charles Manson mindennek ellenére nagy hatással volt a popkultúrára. Amerika első számú közellensége, Marylin Manson tőle vette művészneve második felét, és játszott is tőle számokat. A Guns ‘N Roses Spaghetti Incident? című albumán pedig fel is dolgozta a Look at Your Game, Girl című Manson dalt.

Több szektás és sorozatgyilkosos film rosszemberét mintázták róla. 2015-ben az NBC két évadot megért remek sorozatot is készített a Manson utáni hajszáról, David Duchovny-val a főszerepben.

A legutóbbi hír pedig az, hogy mozifilmet is készítenek Manson-ról és a Sharon Tate-gyilkosságról, melyben a színésznőt napjaink egyik sztárja, Lana Del Rey fogja alakítani. Hogy a súlyos beteg Manson megéri-e a premiert, az a legfrissebb hírek szerint erősen kétséges.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló