Bulvár

Így mentené meg a Földet Bódi Sylvi – Gondolatok!

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.23 | 18:48

Milyen lények vagyunk, hogy a globális pusztulást és szenvedést képtelenek vagyunk reálisan felfogni?

A modell az Instagram-oldalán osztotta meg a gondolatait a klímaváltozással és bolygónk megmentésével kapcsolatban. Ez már a sorozat második része, amit idéznénk is:

“Annyi friss zöldséget, gyümölcsöt, ételt vegyél, amennyit megeszel. Ne romoljon semmi rád, ne kelljen kidobni ételt. Engem így neveltek a szüleim. Meg ezt láttam a nagyszüleimnél is, akik éltek olyan korban, ahol mindent meg kellett becsülni és be kellett osztani. Kevesebb autó használat, több biciklizés, gyaloglás, amikor csak lehet.

Amennyire csak lehet kerülni az egyszer használatos műanyagok vásárlását (palack, szívószál, poharak, tányérok stb.). Tudom, hogy ezt nem lehet minden esetben elkerülni, de igyekezni kell minimalizálni ezek használatát. Ivóvizes kulacs, bambusz szívószál, saját bevásárló szatyor stb.Törekedni a kevesebb háztartási hulladékra. Amit lehet komposztálni. Pl.zöldség, gyümölcs és tojás héja stb. jusson vissza oda, ahova tartozik és táplálja a termőföldet! Ehetnél pl.kevesebb húst, hogy ne kelljen annyi erdőt kivágni. Az ipari állattartás nem csak méltatlan ezekhez az állatokhoz, hanem hatalmas ökológiai lábnyomot is hagy. Arról nem beszélve, hogy az ilyen szánalmas körülmények között antibiotikumokkal, hormonokkal és egyebekkel teletömött rövid életüket leélt állatok húsát fogyasztani nagyon nem tesz jót az egészségnek… Faültetés.🌳🌲

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sylvi Bódi (@sylvibodi) on

Akár egyénileg, akár egy mozgalomhoz csatlakozva. Meghálálja a Föld.🌏 Az ember feladata, hogy a bolygó problémáit a sajátjával együtt megoldja. Én most nem akarom itt a tarisznyás hippit előadni, hiszen én magam sem csinálom még tökéletesen, bőven van még hova fejlődnöm… A több, mint 20 éve tartó vegaságommal valószínű tettem a Földért, de azért pl.évente párszor csak felülök a repülőre, sokszor robogóval közlekedem stb.De igyekszem minden nap egyre jobban és jobban csinálni a dolgaimat, egyre kisebb és kisebb ökológiai lábnyomot hagyni magam után tisztelve ezzel a természetet és a bolygót.

Szóval lehet sajnálkozni, meg sopánkodni, de ezzel nem oldjuk meg a problémát. Az elmúlt években (évtizedekben) zajló jelenségek magukért beszélnek…”

Milyen lények vagyunk, hogy a globális pusztulást és szenvedést képtelenek vagyunk reálisan felfogni, noha a saját szemünk előtt zajlik?🤔 Képesek vagyunk a piaci profit érdekében mindent feláldozni: emberi kapcsolatokat, közösségeket, a teljes élővilágot…

– zárta gondolatait Bódi Sylvi.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.