Bulvár

Teste 90 százalékát pikkelysömör fedi, mégis igyekszik boldog lenni

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.18 | 12:48

A 23 éves észak-karolinai nő, Sabrina mindössze 12 éves volt amikor a pikkelysömör legdurvább fajtáját diagnosztizálták nála. Azóta élete komoly küzdelem a betegséggel.

A pikkelysömör (pszoriázis) az egész szervezetet érintő krónikus gyulladásos, autoimmun megbetegedés, mely jellegzetes, pikkelyesen hámló, gyulladt foltokat okozhat a test bármely részén, de leggyakrabban a térden, könyökön és a hajas fejbőrön. A pszoriázis sajnos nem csak a bőr betegsége, hanem a közérzetre is negatív hatással van: Sabrina is folyton fáradt, nehezen mozog, krónikus ízületi fájdalmai vannak.

Férje, David úgy szereti és fogadja el, ahogy van, és két kicsi gyereke miatt Sabrina mindent megtesz állapota javulásáért. Sajnos azonban a terhességei alatt nem szedhette a gyógyszereit, ezért a pikkelysömör rosszabbodott, és mire megszületett egy-egy gyerek, általában már járni se tudott.

„Szeretnék az lenni, aki valójában vagyok, szaladgálni a gyerekeimmel és anélkül eljárni helyekre, hogy mindenki engem bámul és undorodva félrehúzódik, de ez egyelőre nem lehetséges”

– mondja a fiatal nő,a kinek egyetlen reménye, hogy az orvostudomány az ő bajára is talál megoldást előbb-utóbb.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló