Koronavírus

Durván nőni kezdett a koronavírus halálozások száma Amerikában – ez lehet az oka

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.09 | 10:48

Meredeken emelkedett szerdán a koronavírus okozta halálesetek száma az Egyesült Államokban.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint szerdán 2564, koronavírus okozta haláleset volt az országban. A múlt héten naponta átlagosan 992 amerikai hunyt el. Február 19-e óta nem halt meg annyi ember a koronavírus-fertőzés miatt, mint szerdán.

A koronavírus miatt elhunyt amerikaiak száma ezzel 559 116-ra nőtt.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerint szerdán 73 200 új fertőzöttet regisztráltak, ami meghaladja az előző heti, 65 556 fős napi átlagot. A koronavírus-járvány kezdete óta 30 922 759 fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban. Szerencsére az oltások száma is folyamatosan nő. Az elmúlt héten naponta, átlagosan hárommillió adag vakcinát adtak be. Ez nyolc százalékkal több, mint az előző héten. Csaknem 108 millió ember kapott már legalább egy adag koronavírus elleni oltást.

“A kórházak egyre több fiatalt – 30-40 év körüli beteget – kezelnek.

A koronavírus mutánsai folyamatosan terjednek az országban” – fogalmazott Rochelle Walensky a CDC igazgatója. Walensky arra kéri az embereket, hogy lehetőleg tartózkodjanak a nem szabadtéri sporttevékenységektől és kerüljék el a zsúfolt helyeket. Az Egyesült Királyságból származó, erősen fertőző B.1.1.7 változat ma már az összes megbetegedés 27 százalékát okozza az országban, ez a legelterjedtebb változat az Egyesült Államokban – mondta a szakember. A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy

az oltások ugyanolyan hatékonyak a brit variánssal szemben, mint az eredeti vírustörzs ellen.

“A vírus e mutánsai azért jelentek meg, mert esélyt adtunk a vírusnak a terjedésre” – jelentette ki csütörtökön a The Washington Postnak David D. Ho kutatóorvos, a Columbia Egyetem munkatársa. “Minél hamarabb beoltunk mindenkit, annál gyorsabban fogjuk visszaszorítani a vírus terjedését és csökkentjük az új változatok megjelenésének esélyét” – hangsúlyozta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló