Koronavírus

Ezt az oltást kapták meg legtöbben az oltási akcióhét első napján

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.23 | 07:18

Több mint ötvenezren kaptak koronavírus elleni oltást hétfőn délig.

A hétfőn indult oltási akcióhét keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is beoltathatjuk magunkat koronavírus ellen. Sok helyütt álltak sorok a kórházak előtt, államtitkári közlés szerint délig az ország oltóhelyein 51 ezer koronavírus elleni oltást adtak be.

A beadott vakcinák közül 42 ezer harmadik oltás volt,

hétezren pedig az első adagot kapták meg. A fennmaradó a többi értelemszerűen második oltás volt. A hétfőn délig beadott mintegy hétezer  első adagos vakcina az elmúlt másfél-két hónap napi teljesítményének sokszorosa. Az egészségügyért felelős uniós biztos hétfőn, az Európai Parlament ülésén Strasbourgban kijelentette,

Oltás a Budapesti Irgalmasrendi Kórháznál, itt 540 adag Pfizert oltanak el ma.

“a koronavírus-járvány újjáéledését, a negyedik hullámot főként az oltatlanok okozzák. A vakcinákkal kapcsolatos téves információk tovább rontják a helyzetet. Pedig egyértelmű tudományos bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy a koronavírus elleni oltóanyag a legerősebb eszköz a lakosság egészsége biztonságának garantálásra.”

“A vakcinák hatékonyak a súlyos megbetegedések kialakulása ellen,

beoltva el lehet kerülni a kórházi kezelést és a haláleseteket is,

még a jelenleg domináns delta változat esetében is” – mondta Sztella Kirikiadesz. Addig viszont, míg Európa nem éri el a megfelelő átoltottsági szintet, továbbra is szükségesek lesznek a “nem-gyógyszerészeti” beavatkozások, tehát a járványügyi rendelkezések és a dezinformáció elleni küzdelem.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló