Utazás

Kicsit koszos, de nagyon olasz – körbejártuk Palermo városát

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.21 | 15:18

Palermo látnivalóból annyit kínál, hogy az ember azt se tudja, merre induljon először.

Földrajzi elhelyezkedéséből adódóan az évszázadok során többek között éltek itt görögök, rómaiak, arabok, normannok, spanyolok és franciák is. Ennek eredményeként egyedülálló építészeti remekművek jöttek létre, amelyekből több is az UNESCO Világörökség részévé vált 2015-ben.

Szállást könnyű találni Palermóban és környékén a hatalmas kínálatnak köszönhetően, de a nyári hónapokra hamar lefoglalják a legjobb helyeket, ezért célszerű legalább néhány hónappal előre foglalni, ha ebben az időszakban szeretnénk a szigetre látogatni. Ám ahogy a videóból is kiderül, nem biztos, hogy a hőmérséklet miatt ez a legjobb megoldás.

A Palermói katedrális megkerülhetetlen, hiszen az uralkodók koronázási és sírhelyeként is használt templomot szintén a 12. században kezdték el építeni, és az évszázadok során több építészeti stílusban is végeztek rajta módosításokat, bővítéseket.

A városról készült videónkat pedig itt tudod megnézni:

Quattro Canti Palermo központi tere, itt keresztezi egymást a város két főutcája. Ám amit semmiféleképpen ne passzolj, azok a piacok. Mindegyik piac könnyen megközelíthető. Délelőtt, lehetőleg még 10 óra előtt érdemes csekkolni őket, és enni, inni egy jót.

A palermoi tengerpart 20-30 perces buszozással érhető el. És a 806-os busszal lehet megközelíteni, amely 10-15 percenként indul a belvárosból. A 1,5 km hosszú, pálmafákkal kísért homokos tengerpartról gyönyörű a kilátás, és persze fürödni is lehet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló