Sport

Megérdemlik? Átlagosan 2,9 millió forintot kerestek az NB I-es focisták

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.08 | 09:48

Ez az átlag, a klubok és egyes focisták keresete között óriási különbségek is lehetnek.

Ezek alapján a 2020/2021-es szezonban átlagosan bruttó 2,9 millió forintot kerestek a focisták. Az Mfor.hu becslése szerint ez azóta négymillió forintra nőhetett, mert az új szezonban a játékos keretek szűkültek, de arra semmi sem utal, hogy a bérköltségeket megvágták volna.

A lap szerint “csapatszinten és csapatokon belül is hatalmas különbségek lehetnek és míg valaki havi 1 millióért lép pályára, más játékos ugyanezért akár 7-8 millió forintot is kaphat a sajtóban megjelent információk szerint. A nyugati példákkal ellentétben ezt a kérdést illetően is csak becslésekkel lehet élni, ugyanis hétpecsétes titokként őrzik a klubok a leigazolások részleteit és a béradatokat – még a legnagyobb játékosok esetében is.”

A lap kitért arra is, hogy egy év alatt 17 százalékkal nőtt a teljes bérköltség, ezt csak a németek tudták felülmúlni a maguk 18 százalékával. Hozzátették viszont, hogy mivel a magyar bérszint eleve alacsonyabb, így könnyebb nagy százalékos változást produkálni.

Az európai mezőnyben teljes bérköltség szempontjából a magyar NB I. a 19. helyen áll, Norvégiát megelőzve a 20-as listán. Ez két hellyel jobb a 2018/19-es szezonnál (a 2019/20-as szezonról nem közölt adatot.)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló