Sport

Élete legjobb csúszásával lett olimpiai bajnok a tavaly szexuális zaklatási botrányba keveredett Shaun White

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.14 | 11:14

Ő az első snowboardos, aki három téli olimpián is szerzett aranyat, ráadásul az USA 100. aranyát szerezte meg a játékok történetében.

A 2006-os torinói és a 2010-es vancouveri olimpia után az amerikai Shaun White Phjongcshangban is megnyerte a férfi hódeszkások félcső számát, egyúttal az Egyesült Államok 100. aranyát szerezte meg a téli játékok történetében.

Az amerikai Shaun White, miután aranyérmet nyert a phjongcshangi téli olimpián, a hódeszka férfi félcső döntőjében a phjongcshangi Bogvang Phoenix Havas Parkban 2018. február 14-én. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

White első helye azért is nagy szám, mert októberben súlyos arcsérülést szenvedett, amikor edzés közben beverte az arcát egy félcső peremébe, karrierje is veszélybe került, miután 62 öltéssel varrták össze arcát. White 2006-ban tűnt fel Torontóban, piros szerelése miatt meg is kapta a repülő paradicsom becenevet. Vancouverben is aranyat szerzett, Szocsiban viszont nem sikerült, Phjongcshangban igen.

White győzelme után a Twitteren azért elég sokan megjegyezték, hogy az NBC gyakorlatilag elhallgatta, hogy White-nak tavaly volt egy zaklatási ügye, amikor is szexuális tartalmú sms-ekkel és képekkel bombázta Lena Zawaidehet, Bad Things nevű zenekarának dobosát.

A USA Today cikke szerint White többek között a péniszéről küldött képet a nőnek, de volt olyan is, hogy a nadrágjába dugta a kezét, majd odatolta a nő orrához, hogy szagolja meg. Mivel White finanszírozta a zenekart, pozíciójával többször is visszaélt, arra kényszerítette a nőt, hogy vágassa le a haját, járjon feltűnést keltő ruhákban és ne használjon vörös rúzst.

Egy idő után már fizikailag is fenyegette Zawaidehet, aki végül bíróságra vitte az ügyet, aminek az lett a vége, hogy a felek peren kívül megegyeztek.

(via MTI, 24.hu)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.