Sport

Ilyen a labdajáték, aminek egy robot hozta a szabályait

Ráeresztették négyszáz létező sportra, ezt gyúrta össze belőlük a mesterséges intelligencia.

Rengeteg sportunk több száz, ha nem több ezer éves, de ezeket mind emberek találták ki. Most itt van a Speedgate, amit egy mesterséges intelligencia rakott össze.

A szabályok:

A játékot két, hat-hat fős csapat játssza egymás ellen. A pályán elhelyezkedik három kapu, háló nélkül, ezeken kell keresztül juttatni a labdát. Két kapu a pálya két szélén, egy pedig középen, először ezen kell átjuttatni a labdát, ezután pedig úgy lehet gólt szerezni, hogy az ellenfél kapujába is beviszik. Fontos, hogy a kapukon csak a labda mehet keresztül, a játékosok nem.

Kézzel és lábbal is lehet mozgatni a labdát, a játékosoknak viszont folyamatosan mozogniuk kell, a labda pedig nem maradhat egy helyben három másodpercnél tovább.

Az algoritmus megevett négyszáz játékot, és készített is jó párat, de ezek közt akadt pár lehetetlen, a végére hármat választottak ki, amely esélyes volt a bemutatásra. Na ezek közül a Speedgate jött ki győztesként.

Ezen kívül a játék logóját is egy algoritmus készítette a mottóval együtt, ami azért kicsit furcsa lett: “face the ball to be the ball to be above the ball”. Ennek magyarul sincs több értelme, nagyjából azt jelenti, hogy

küzdj meg a labdával, hogy te legyél a labda, a végén pedig a labda fölé kerekedsz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló