Érdekes

Nálunk épp a poloskák, Angliában meg a katicabogarak inváziója zajlik

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.11 | 17:43

Amerika egyes részein pedig a békák okoznak gondot, máshol az óriás moszkítók.

Tele a ház nálunk poloskákkal. Nem elég, hogy hívatlanul, pofátlanul jönnek, de ha egyet-egyet leütsz, vagy csak véletlenül rátaposol, nehezen múló, savanykás bűz marad utána. Angliában eközben az Észak-Amerikából és Ázsiából származó harlekinkatica okoz gondot, ami nem tévesztendő össze a cuki sima katicabogárral. A harlekinkatica jóval nagyobb, agresszív, úgyhogy ha támadólag lépsz fel ellene, akkor még meg is csíp, és ráadásul még mohó is, így mindenre rámozdul, ami ehető. És hogy mindez ne legyen elég, a kullancshoz hasonlóan, még betegségeket is terjeszt ez az őszi széllel felbukkanó bogár. Mutatjuk, hogyan is néz ki mindez a valóságban:

Amerika egyes államaiban jóval nagyobb állatok jönnek: a békák. Ez annyira nem szokványos jelenség, csak manapság vált azzá, részben az egyre gyakoribb hurrikánok és árvizek, másrészt pedig az irreálisan megnövekedett csapadékmennyiség miatt. Ez egyfelől úgy hatott a békákra, hogy megnőtt a populációjuk, és új területet kezdtek emiatt meghódítani, másfelől pedig az említett természeti katasztrófák miatt “vándorló” vízzel együtt mentek a békák is, mert az élőhelyük és mert abban van a táplálékuk.

És ha már a békák táplálékát említettük, az részben szúnyogokból áll, és ők szintén nagy problémát okoznak, egyre több videó és beszámoló bukkan fel a közösségi médiában az inváziójukról. De valahogy sosem a kisebb és ártalmatlanabb fajták mozognak így falkákban, hanem a nyomulósabb és agresszívabb nagyok, mint amilyen az alábbi videóban és képen is szereplő psorophora ciliata. Ez a szúnyogfajta nemcsak 20-szor méretesebb az átlagosnál, de a csípése is legalább ennyivel fájdalmasabb.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló