Zene

Jön a Sziget, megy a nyár! Kicsik és nagyok, akik miatt menni kell a Szigetre

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.05 | 17:13

Sokan gondolják úgy, hogy a legnagyobb magyar fesztivállal vége is a nyárnak, de ott azért van idő még egyszer, utoljára rákapcsolni. Ajánlunk pár koncertet, amit mi biztosan nem fogunk kihagyni.

Augusztus 9.

A Sziget idei első külföldi fellépője a Dubioza Kolektiv lesz Boszania-Hercegovinából. A zenekar már többször robbantott a Szigeten hip-hop, reggae, dub, rock és etno elemekből álló zenéjével, ám most annyira örülnek, hogy ismét jönnek, hogy még egy felszopó videót is forgattak a koncertjük elé.

Dubioza Kolektiv: “It’s gonna be wicked!”

We just love the video message of Dubioza Kolektiv! How fun! “”We gonna kick it / It’s gonna be wicked / this will be very good night!” See them 9th August @ 17.45 @ Dan Panaitescu Main Stage

P!nk (Nagyszínpad, 21.30)

Az első nap még csak félfokozaton megy majd a buli, nem is lesz minden helyszín megnyitva, de ami igen, ott azért biztosan lesz félmeztelen külföldi fiatal és üvöltve-ugrálva éneklés is, lásd Dubioza kolektiv. Az idei Sziget egyik legnagyobb attrakciója, húzóneve P!nk lesz, aki utoljára poplemezt 5 éve adott ki szólóban, és mivel új albumra készül, biztosan elhangzik pár friss szerzemény is. P!nk egyébként korántsem az a nagy rakkenroll-arc aminek látszik, és aminek mutatja magát. A szervezők megosztották velünk, hogy az énekesnő kívánságlistáján olyanok szerepelnek, mint két csokor fehér rózsa, többféle tea, organikus méz, organikus citrom, mindenféle természetes módon termesztett bogyós gyümölcs, szeletelt sárgarépa és zellerszár. A táncosok gyümölcs- és zöldségtálat, avokádót, 70%-os kakaótartalmú csokit és gumimacit kapnak. Pink azt pedig nyomatékosan leszögezte, hogy az öltöző gyerekbarát legyen, a késeket például élvédővel kell ellátni.

P!nk – Just Like Fire (From the Original Motion Picture “Alice Through The Looking Glass”)

P!nk’s “Just Like Fire” from the Walt Disney Studios film Alice Through The Looking Glass out now! iTunes: http://smarturl.it/JustLikeFire?IQid=yt Stream on Spotify: http://smarturl.it/StreamJustLikeFire?IQid=yt Amazon Music: http://smarturl.it/JustLikeFireAMZ?IQid=yt Google Play: http://smarturl.it/JustLikeFireGP?IQid=yt Connect with P!nk: http://www.facebook.com/pink http://www.twitter.com/pink http://www.instagram.com/pink http://www.pinkspage.com http://vevo.ly/sDOX6a

Michael Mayer (Colosseum, 01.00)

A DJ-producer a német elektronikus zene egyik szürke eminenciása, az elektronikus zenében az egyik legjobban csengő nevű kiadó, a Kompakt társalapító-vezetője. Pályáját még a 80-as évek végén kezdte, első lemezei a 90-es évek második felében jelentek meg, de szettjeinek még ma is olyan pusztító ereje van, mint a hőskorban.

Michael Mayer – Good Times (Official Video) ‘Mantasy’ Album

Michael Mayer – Good Times (Official Video) ‘Mantasy’ Album Our good friend and Kompakt’s event visual guru Tasso Treis of Okinawa 69 together with partner in crime Eva-Maria Popp fell in love with Michael Mayer’s single “Good Times” (off of his new album “Mantasy”).

Augusztus 10.

Wiz Khalifa (Nagyszínpad, 21.30)

Napjaink egyik legjobban hype-olt hiphop-soul-rnb előadója, Snoop Dog mellett a legális kannabisz-fogyasztás másik élharcosa. Az idén 30. életévét betöltő rapper, akinek Amber Rose volt a felesége és még közös gyermekük is van, nagyon termékeny előadó, idén már a 7. nagylemeze jelenik meg, és akkor még a másokkal közös albumokról és a megszámlálhatatlanul sok mixtape-ről nem is beszéltünk.

Wiz Khalifa – King of Everything [Official Video]

Download http://smarturl.it/KOE Stream http://smarturl.it/KOEspotify Get Official “King of Everything” Merch: http://smarturl.it/KOEMerchYT Directed by @DanFolger & @WizKhalifa Produced by Cozmo & ID Labs ►Subscribe to channel: http://goo.gl/y3Bnno ►Twitter – https://twitter.com/wizkhalifa ►Facebook – https://facebook.com/wizkhalifa ►Instagram – https://instagram.com/mistercap ►Soundcloud – https://soundcloud.com/wizkhalifa ►Website: http://wizkhalifa.com Wiz Khalifa – King of Everything [Official Video]

Alex Clare (A38, 23.45)

Az egyik legeredetibb hangú brit dalszerző-énekes, aki bő 10 évvel ezelőtt rövid ideig még Amy Winehouse pasija is volt, fiatalkorában, édesapja hatására jazzt és bluest hallgatott, azon nőtt fel, majd később rákattant az elektronikus zenére, azon belül is a tört ütemekre (drum&bass, dubstep és UK garage). Ez a kettőség jellemzi a zenéjét is, amit eddig három nagylemezzel erősített meg, amiből az elsőt nem kisebb névvel készítette el, mint a Major Lazer producertrió.

Alex Clare – Get Real

New single ‘Get Real’ from my new album ‘Tail Of Lions’ is now available everywhere on iTunes – http://smarturl.it/TailOfLions #TailOfLions Follow Alex Clare: Facebook https://www.facebook.com/alexclaremusic Twitter https://twitter.com/alexanderclare IG: https://www.instagram.com/alexanderclare/ For Tour dates and Official Website http://www.alexclare.com/ Video: Shimmy Socol Art by: Solomon Souza

Augusztus 11.

PJ Harvey (Nagyszínpad, 19.30)

Nagy tartozását tudja le az idei Szigeten a magyar koncertszervezés: elhozzák a 90-es évek óta minden idők legjobb alterrock énekes-dalszerzőnőjének tartott PJ Harvey-t, Nick Cave egykori múzsáját. Polly Jean a 2010-es évek elejéig eleinte évente, majd 2-3 évente  szállította megbízhatóan minőségi lemezeit, majd pár év csendet követően tavaly tért vissza egy a régi szép idők fényéhez mérhető 11. albummal. Hogy a szigetes koncertje erre épül majd, vagy egy best of műsort kapunk, az majd a helyszínen fog kiderülni, de bárhogy lesz, mindkettőnek nagyon fogunk örülni. PJ Harveyt a brit Kasabian követi majd a Nagyszínpadon aznap este.

PJ Harvey – The Wheel

PJ Harvey – The Hope Six Demolition Project New Album Out Now Directed by Seamus Murphy Produced by James Wilson Edited by Sebastian Gollek Production company: JW Films Out now on iTunes (http://po.st/THSDP3) Out now on Amazon (http://po.st/AMZ04) http://www.pjharvey.net http://po.st/PJHarveyFB http://po.st/PJHarveyTW http://vevo.ly/lsHtaq

DJ Shadow (A38, 23.45)

Az amerikai hiphop producer és DJ teljesen külön utakon járt mindig is, mint a west és az east coast alakjai, mint az a sok-sok előadó, akiket az amerikai hiphop gyűjtőszó alá sorolhatunk (volt is 2006-ban egy beszédes Outsider című albuma). Örök kísérletező, akinek a hiphop sosem a klisék halmozásáról, hanem a határok kitolásáról szólt. A hosszú szünetekkel dolgozó Shadow mostanában ismét aktív, úgyhogy épp jókor érkezik a Sziget A38-as sátrába.

DJ Shadow – Nobody Speak (Feat. Run The Jewels) (Official Video)

Buy “Nobody Speak” feat. Run The Jewels at https://DJShadow.lnk.to/TMWFNS DJ Shadow has unveiled the music video for the song “Nobody Speak” featuring Run The Jewels, a standout track from his latest album ‘The Mountain Will Fall,’ out now on Mass Appeal Records.

Augusztus 12.

Lion Babe (A38, 16.45)

A még érett korában is szupervonzó színésznő, Vanessa Williams lánya, az anyja minden előnyös tulajdonságát megöröklő Jillian és producer haverja, Lucas Goodman alkotta duó pár évre szóló alapozó szakaszt követően tavaly mutatta be első albumát. Elektronikus soulzenéjük hatásosan egyensúlyoz mainstream és underground között, egyszerre fülbemászó és táncba hívó.

LION BABE: “Got Body” (Official Music Video)

LION BABE performing “Got Body” Taken from their debut album ‘Begin’ Follow LION BABE: www.lionbabe.com www.twitter.com/lionbabe www.instagram.com/lionbabe https://soundcloud.com/lionbabe https://www.facebook.com/lionbabemusic/ “Got Body” Video Credits: Director: Julian Branciforte DP: Ben Shapiro Producer: Nick Shore AC: Eric Parisi Editor: Matthew Greeley —— SUBSCRIBE to Pitchfork.tv: http://bit.ly/yK2Fbp —— FOLLOW Pitchfork.tv on Twitter: http://bit.ly/KJ2PhP —— For more videos from Pitchfork TV: http://bit.ly/M1lvs8 Like Pitchfork on Facebook: http://www.facebook.com/pitchforkmedia Check out Pitchfork on Tumblr: http://pitchfork.tumblr.com/ LION BABE: “Got Body” (Official Music Video)

Crystal Fighters (A38, 23.45)

A londoni elektronikus indie popzenekar már többször járt nálunk, a Szigeten is megfordultak és olyan budapesti helyeken is, mint az A38 vagy a Budapest Park. Aki bármelyiken is ott volt, tudja jól, a Crystal Fightersszel egyszerűen képtelenség tévedni, annyira magával ragadóak élő fellépéseik. Minden szám egy-egy potenciális energiabomba, amik fel is szoktak robbani.

Crystal Fighters – Good Girls (Official Video)

MAMA EARTH TICKETS ▶ http://mamaearth.crystalfighters.com/ 28/10/17 – Alexandra Palace – London, UK Our second single from our brand new album ‘Everything Is My Family’ is out NOW.

Augusztus 13.

The Chainsmokers (Nagyszínpad, 21.30)

Most talán ők számítanak a legmenőbb EDM előadónak, és nem véletlenül. Az amerikai duó tagjai pontosan tudják, hogy ha többet akarnak, mint egy rövid ideig tartó királyságot, akkor a parasztvakító lézeres effektek, a villogó fények és az üres veretés még nem elég. Ezért ők erős popérzékenység bevetésével dolgoznak, ami eddig elég jól hozott a konyhára, például egy Coldplay-jel közös, világsláger dalt is.

The Chainsmokers – Don’t Let Me Down ft. Daya

The Chainsmokers debut album ‘Memories… Do Not Open’ out April 7th featuring “Something Just Like This”, “Paris” and 10 brand new songs from The Chainsmokers!

The Naked and Famous (A38 színpad, 23.45)

Alternatív szintipop egyenesen Új-Zélandról. Az eddig három kiváló albumot termelő öttagú zenekar igazából nem a távoli szigetországból, a tündék és hobbitok földjéről érkezett, ott csak alakultak, pár éve már Los Angelesben székelnek. Zenéjük izgalmát az adja, hogy egyszerre harsány és melankolikus is tud lenni, befelé is néz meg kifelé is. Extrovertáltak és introvertáltak ugyanúgy megtalálják benne a fogódzót.

The Naked And Famous – Higher (Lyric Video)

From the new album ‘Simple Forms’ out now! Get it on iTunes: http://smarturl.it/tnaf_simpleforms_it | Google Play: http://smarturl.it/tnaf_simpleforms_gp | Spotify: http://smarturl.it/tnaf_spotify | Apple Music: http://smarturl.it/tnaf_simpleforms_am | Amazon: http://smarturl.it/tnaf_simpleforms_amz As heard in the 02 Active commercial in Germany – Der Song aus der Active O2 TV-Werbung On tour now in the US!

Augusztus 14.

Major Lazer (Nagyszínpad, 21.30)

Diplót és a többieket már láttuk a Szigeten – és éppen ezért nézzük meg őket még egyszer, újra és újra. Az EDM, vitán felül, első számú popbrigádja, akik pillanatok alatt teremtenek elképesztő őrületet, amitől olyan kezesbárányokat varázsolnak többtízezer emberből, hogy az azok az első szóra bármit megtesznek nekik. Ha kell, perceken át csak azt csinálják, hogy leguggolnak, úgy maradnak, felugranak, majd újra és újra. A veretés csodája!

Major Lazer – Know No Better (feat. Travis Scott, Camila Cabello & Quavo)(Official Music Video)

THE NEW MAJOR LAZER EP – KNOW NO BETTER – LISTEN NOW ON YOUTUBE http://vid.io/xcQz OFFICIAL VIDEO | MAJOR LAZER – KNOW NO BETTER (FEAT. TRAVIS SCOTT, CAMILA CABELLO & QUAVO) KNOW NO BETTER OUT NOW – http://majorlazer.fm/KnowNoBetter STREAM KNOW NO BETTER (FEAT.

Flume (A38, 01.30)

Az ausztrál producer-DJ a 2010-es évek elején kiadott első kislemezeivel helyezte fel magát a nagy nemzetközi zenei térképre, meg izgalmas kollaborációival (pl. Chet Fakerrel) és szuperemlékezetes remixeivel, amik közül a Disclosure You & Me című számához készített emelkedik ki a legjobban. Flume már két sikeres nagylemezen van túl, amik azt is magukkal hozták, hogy ma ő az egyik legkeresettebb producer, vele készített új lemezét Lorde (Melodrama) és Vince Staples is (Big Fish Theory).

Flume – Never Be Like You feat. Kai

Flume – Never Be Like You feat.

Augusztus 15.

The Kills (Nagyszínpad, 16.00)

Az elektronikát ügyesen, kreatívan zenéjébe építő, alapvetően gitározós indierock zenekarok egyik legjobbja a brit-amerikai The Kills. Talán a csúcson már túl vannak, de annyira meg még talán nem, hogy ne tudnának még meglepetést okozni, ha úgy alakulna. A z eddig 5 lemezt kiadott The Kills koncerten viszont még mindig nagyon erős bír lenni, és úgy is, ha a délutáni napsütésben kell a színpadra állniuk talpig feketében.

The Kills – Doing It To Death (Official Video)

Doing It To Death (Official Video) Taken from “Ash & Ice” – the brand new album from The Kills, out now.

HVOB (A38, 03.00)

Az idei Sziget egyik utolsó fellépője lesz az osztrák deep house zenekar, akik már többször bizonyították, hogy mennyire erős atmoszférájú koncertekre is képesek. Sötétbe hajló, intim és befelé utazós muzsikájuk a lehető legtökéletesebb időpontban kerül színpadra a Szigeten, ha addig még nem készültél ki (utolsó nap, ugyebár), akkor semmiképpen ne hagyd ki őket.

HVOB – Clap Eyes

CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES CLAPEYES Get HVOB’s new album ‘Trialog’ here: ➟ iTunes: http://apple.co/1H8r5on ➟ Beatport: http://btprt.dj/1HetgJ8 ➟ Vinyl: http://bit.ly/1G0o5Lj Music meets video meets installation: The track ‘Clap Eyes’ is – like the electronic duo’s album ‘Trialog’ – the result of a trialogue with artist Clemens Wolf and the visual artists lichterloh.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.