Zene

És a fesztiválnyár a Balatonnál még sóhajt egy utolsót, de az hatalmas lesz

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.24 | 07:22

Kompkoncert, Strand, B.my.Lake és Plázs is lesz egyszerre a Balatonnál. Az utolsó hétvége a kánikulában.

Megújult a tinifesztivál, stílusos maradt az elektronika, jótékonysági nosztalgiamulatás, kompkoncert a családoknak. Egy utolsó erőfeszítés a balatoni nyárban. A Balaton menő lett, Lobenwein Norbert a MOL Nagyon Balaton rendezvények alapítója szerint eddig idén egymillióan vettek részt a programokon, és még bő százezerrel nő ez a szám az utolsó hétvégén. Ősszel pedig még Tankcsapda is lesz a kompon.

Az ikrek, Strand és B.my.Lake

augusztus 23-26.

A Lake-re még nem jutottunk be, de itt van róla minden, amiért tényleg érdemes. A Strand Fesztivál viszont tényleg megújult, van Kertmozi, új és klasszik filmekkel, a Van valami furcsától a Macskafogón át Kincsemig. Eltűntek a fesztiválképes molinók a kerítésekről, és már nem nézünk gigaméretű bulizó fejeket, amitől mindjárt jobban is lettünk. Sokan vannak, kifejezetten sokan, és nem is árt menni, mert olyan meleg lesz hétvégén, hogy odasülsz az aszfalthoz, ha nem vigyázol. Ráadásul a két fesztiválon nem Dreher és nem Soproni, hanem Krusovice van a csapon, 540-ért, amivel bármikor kiegyezünk.

A Strand baja főleg az volt az utóbbi időben, hogy napközben nehéz volt elütni az időt, hacsak nem végig strandoltál persze, de attól nem lett hangulat a fesztiválon. Most van egy csomó lehetőség, hogy ne csak a tízméteres parti sávban szorongj, és működik is, az emberek táblás játékokkal játszanak, kihívásokat vállalnak, és aranyszőrű bárányokkal fotózkodnak, aztán jöhetnek a koncertek. A kánikula miatt teltházközeli lesz a Strand, az biztos, és mivel a helyszíni jegyár igen közel van itt az elővételeshez, simán megindulnak majd a fesztiválozók egy utolsó nyári partira. A Strand az idei év egyik pozitív csalódása a fesztiváltúránkon eddig.

Plázs! – Zárul Siófok mulatási helyszíne

augusztus 26.

Aki nem Sven Väth, Solomun, Adam Beyer vagy Loco Dice stílusos elektronikájára vágyik, és nem a Bastille, a Vad Fruttik, Parov Stelar esetleg John Newman hangszeres eklektikájában találja meg a szórakozást, hanem a nosztalgiabulikat, a duplakezes csapatást és a klasszik siófoki asztalon táncolós bulikban ereszti ki a gőzt, az a TNT jótékonysági koncertjén engedheti el fejben a nyarat. Dobrády Ákos robbanékony formációja (#énkérekelnézést) a Siófoki Állatvédő Egyesületnek gyűjt támogatást, ami biztosan fontos, mert majdnem 200 kutyát és 100 cicát látnak el évente, és 450 kisállat új gazdához is kerül a segítségükkel. Szóval a Budapest Parkban már bizonyított TNT show jön el a Déli-part buliközpontjába, és még a cél is jótékony, úgyhogy bolond, aki sír!

Kompkoncertek – A család meg a Tankok

augusztus 25. és szeptember 16.

A nyár utolsó hétvégéjén már szó volt az elektronikus zene rajongóiról a Lake-en, a sör vagy fröccs nyakaló tinikről a Strandon, a sör-unikum kombóban utazó nosztalgibulizókról, de hol vannak a családok? Ők pénteken reggel tíztől kifuthatnak a Balatonra a komppal, és az Alma zenekar mellett Varázs Tamás bűvészshowját is nézhetik. Mi mondjuk megijedtünk ettől, viszont lehet horgászbotot és legyezőt készíteni, levendulás zsákot varrni, óriás kirakóval játszani a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park és Füred Kapitány jóvoltából, aki reméljük nem válik Piszkos Fred a kapitánnyá egy random kifestőkönyv kivégzése után.

A családi komp egy új lehetőséget villant fel, hiszen a durván exdrogos Stereo MC’s egyébként jó koncertje nyitotta a Kompkoncerteket Szántód és Tihany között, és szeptember 16-án a Tankcsapda zárja majd. Mondjuk az utóbbi csak nyálcsorgató infó, mivel a Tankok koncertjére már régen elkelt minden jegy. Kompország katonái teltház előtt játszanak majd. Eddig ugyan csak a Tiszaparton ültek a fiúk ölébe a lányok, de szerintünk menni fog az a Balaton közepén is.

Az utolsó hétvége a Balatonnál, válassz és indulj, mert, ha nem is a tél, de: Autumn is coming.

Nyitókép: bmylake.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló