Autó

Új autómárka érkezik Európába

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.06.26 | 12:18

Lynk&Co kínai-svéd márka bejelentette: az év végétől Európában is elérhető lesz az első modellje, a 01.

A márka megosztva működik, értelemszerűen Kínában rakják össze a modelleket, a teljes tervezést, fejlesztést, tesztelést Svédországban végzik. A Lynk&Co ugyanahhoz konszernhez tartozik, amihez a Volvo ezért találunk technikai egyezéseket a két márka között.

A Lynk&Co eladásai azonban Kínában már 2018-ban megkezdődtek, Európára eleinte 2019 elejét ígérték, ez azonban csúszik. Valószínűleg ősszel mutatják be Amszterdamban, majd év végétől rendelnie. Interneten keresztül! Ez azonban merőben új autóvásárlásnál, hiszen persze telefon tokot, vagy egyéb dolgokat simán rendelünk, de autót? Az új!

A többi modell egyenlőre nem jön Európába, a rendelhető modellt majd egyféle felszereltségben, kétféle hajtással lehet majd megvásárolni. A hajtásra visszatérve ugyan az mint a Volvo konkurens modellje, lesz 1,5-ös, háromhengeres, 143 lóerős benzinmotoros 50 lóerős villanymotorral, illetve a szintén 1.5-ös de 180 lóerős verzió, erősebb villanymotorral, és zöld rendszámozható hálózatról is tölthető kivitel.

Az őszi bemutató után az egész Európai Unió területén rendelhetővé válik a Lynk&Co, ami akkor lehet alternatíva, ha valamiért vágyunk egy Volvo XC40-re, de annál olcsóbban, és más néven szeretnénk megszerezni. Törésteszteken remekül szerepel, megelőzve olyan modelleket mint a Porschék, BMW-k, Mercedesek. Jól néz ki, de a szervízhálózat, és az internetes értékesítés sok embert eltántoríthat majd a vásárlástól!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló