Autó

Garantált hidegrázás lesz a videó, így röffen be az új Koenigsegg Jesko

  • Szerző:szaboakos
  • 2019.12.15 | 11:18

Igazi szörnyeteg lesz, az már biztos.

koenigsegg.com

A Jeskót idén mutatták meg a genfi autószalonon. Brutális bestia lett, mely önmagában is minden téren kiemelkedő mérnöki teljesítményt mutat. Tömeg-teljesítmény arányban is túltesz az elődein, százalékos arányban a szupersport motorok szintjén áll: összesen 1320 kilogrammot nyom, és E85, azaz alkoholos üzemanyaggal 1600 lóerőt tud 8500-as fordulaton. Tehát egy lóerőnél több jut egy kilónyi autóra. Egyébként sima üzemanyaggal ugyan “csak” 1280 lóerő érhető el.

Látványra sem hétköznapi, hiszen  különleges aerodinamika kell, hogy a hatalmas teljesítményt így is át tudják vinni az aszfaltra. A gyártó adatai szerint a karosszériára 1000 kg leszorítóerő hat bizonyos sebességnél. Brutális lett a belső tér, az északi dizájn itt is megmutatkozik, de kütyükből is mindent belepakoltak, amit tudtak: érintőkijelző, vezeték nélküli töltő, USB bemenetek, parkolássegítő rendszer, elektromosan állítható ülések és pedálok, de ez várható volt.

koenigsegg.com

Arról, hogy hány darab ilyen bestia készülhet, mennyibe fog kerülni, és mennyi lesz a végsebessége, egyelőre még titok, csak találgatások láttak napvilágot. Az adatokat látva minden esély megvan arra, hogy továbbra is a Koenigsegg maradjon a leggyorsabb rendszámos utcai autó.

Viszont a hang és a kipufogórendszer nem titok többé, a cégalapító apjáról elnevezett ötliteres V8-as biturbó megmutatta magát a YouTube-on. Tekerjétek fel a hangerőt és képzeljétek magatokat a vezetőülésbe, brutális!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.