Bulvár

Családi csúcstalálkozót hívtak össze Harry herceg és Meghan hercegné miatt

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.12 | 17:18

A brit uralkodó szeretné megoldani a "Harry-válságot".

Családi csúcstalálkozó helyszíne lesz várhatóan hétfőn a brit uralkodó kelet-angliai téli rezidenciája. II. Erzsébet királynő egybehangzó vasárnapi brit sajtóértesülések szerint azért hívta Sandringham kastélyába a királyi család legmagasabb rangú tagjait, hogy megvitassák Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő jövőbeni helyzetét a családon és a monarchián belül.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝐻𝒶𝓇𝓇𝓎 & 𝑀𝑒𝑔𝒽𝒶𝓃 ♔ (@dukeandduchessofsussexdaily) on

Harry, Sussex hercege – a 94. életévében járó királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – feleségével közös Instagram-oldalán szerda este jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől. A házaspár a közlemény szerint azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljon, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Меган Маркл / Meghan Markle (@duchessofsussex_daily) on

Meghan hercegnő másnap el is utazott Kanadába tavaly májusban született gyermekükkel, Archie-val, Harry azonban Nagy-Britanniában maradt és részt vesz a hétfői találkozón, amelyet a vasárnapi brit sajtó máris “sandringhami csúcsként” emleget.
A lapokban idézett udvari források szerint Harry a királynőt sem tájékoztatta előzetesen arról tervéről, hogy feleségével együtt visszalép a királyi családban betöltött szerepétől, és az uralkodó ezt különösen fájónak találja, mivel általános vélekedések szerint éppen Harry a kedvenc unokája. A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit tömeglap diplomáciai forrásai tudni vélik, hogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, aki szoros baráti kapcsolatokat ápol Harryvel, előbb tudott a hercegi házaspár terveiről, mint II. Erzsébet királynő vagy a brit királyi család bármely más tagja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haute Couture Book (@hautecouture_book) on

Kanada a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség azon tagországai közé tartozik, amelyeknek államfője jelenleg is II. Erzsébet királynő. Harry, Meghan és Archie a karácsonyi ünnepek környékén több hétig Kanadában tartózkodott, és így nem volt jelen a királyi család hagyományos karácsonyi ebédjén sem Sandringhamben, pedig erre az alkalomra a királynő legközelebbi hozzátartozói szinte mindig összegyűlnek.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló