Bulvár

Tömegével vándorolnak ki, hogy legálisan használhassanak heroint, kokaint

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.24 | 09:18

Mi történik, ha két szomszédos ország drogpolitikája gyökeresen eltér egymástól? A helyi drogfogyasztók hajlandóak költözni is. Pláne, ha már nincs is mit összepakolni, mert a függőség következtében hajléktalanok lettek.

Svédországban zéró tolerancia van, ami a drogokat illeti, míg a szomszédos Dániában drogfogyasztó szobákat hoztak létre 2012-ben, amelyeket speciális övezet vesz körül, ahol senkit sem tartóztatnak le azért, mert drog van nála – amennyiben csak személyes használathoz elegendő mennyiség van nála.

A drogszobákban mérleg, tiszta fecskendő, papír, vécé és fürdőszoba várja a függőket, szükség esetén itt orvosi segítséget is könnyebben kapnak. Ennek köszönhetően Koppenhága utcáin többé nincsenek eldobált fecskendők, és nem kóvályognak sehol belőtt, kába emberek. Persze, a VICE kisfilmjében egy helyi kereszténydemokrata politikus is megszólal, aki szerint az ilyesfajta liberális drogpolitika voltaképpen még reklámot is csinál a drogozásnak…

Akárhogy is: furcsa migrációs hullámot indított el a jelenség. A svéd drogosok tömegével költöznek ide, többségük már eleve hajléktalanként, hiszen teljes egzisztenciájuk a drogokra ment el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló