Koronavírus

“A negyedik hullám a küszöbön áll” – bejelentést tett a szakember

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.20 | 12:18

Szentiványi Mátyás szerint a negyedik hullám a küszöbön áll, de az oltásokkal radikálisan visszaszorítottuk a betegszámot.

Egyszerűen nem igaz, hogy az OGYÉI bármikor is politikai nyomás alatt tevékenykedett volna és így alkalmatlanná vált volna feladatai ellátásra, hasonló formában történt meg a kínai Sinopharm-vakcina engedélyezése is, itt azért, mert a világszerte beadott több millió oltás ezt lehetővé tette – védte meg a Magyar Nemzetnek adott interjújában Szentiványi a döntést, hogy a két keleti vakcina használatát is jóváhagyták.

Orosháza, 2021. április 23.
Intenzív terápiás szakápolók dolgoznak az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet Aneszteziológiai és intenzív Terápiás COVID-osztályán 2021. április 23-án.
MTI/Rosta Tibor

Azt mondta, hogy az OGYÉI-t is folyamatos politikai támadások érték, szerinte a kritikusok “ugyanis nem foglalkoznak a korábban említett népegészségügyi, járványügyi szempontokkal, amelyek figyelmen kívül hagyása viszont nem felelős gondolkodás. De ezek a tudósok legalább jóindulatúan gondolkodnak. Van azonban egy másik réteg, akik – főleg politikai érdekeik által vezérelve – a vakcinaengedélyezést a politikai küzdelmek terepére helyezik, oda, ahová az egyáltalán nem való.”

A harmadik oltás beadása elsősorban az időseknek, a legyengült immunrendszerű betegeknek, továbbá kísérőbetegeségek fennállása esetén ajánlott. Nekik is csak négy-hat hónap elteltével. A negyedik hullám a küszöbön áll, senki sem gondolhatja, hogy Hegyeshalomnál megáll majd a vírus, így erre fel kell készülnünk. A legjobb felkészülés pedig az oltás!

– jelentette ki Szentiványi, aki szerint aki még nem oltatta be magát egyáltalán, mindenképpen tegye meg.

A szakértő úgy látja, hogy a megfelelő és gyors oltási programmal már megállították Magyarországon a járványt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló