Kultúra

Félelmetes: Több ezres tömegsírt találtak Japánban

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.08.25 | 17:48

Döbbenetes, több ezer holtest került elő Oszakában, ahol a területen apró gödrökbe temetették az elhunytakat.

A most felfedezett temető Oszaka városában található, és az Edo-korszakig nyúlik vissza. Ez a korszak 1603 és 1868 közötti időszak, mikor a japán társadalom a Tokugava-sógunátus és az ország háromszáz daimjójának uralma alatt állt. A korszakot gazdasági növekedés, szigorú társadalmi rend, az elszigetelődés politikája, stabil népesség, béke, a busidó eszmény, mint a szamuráj identitás része, valamint a művészet és kultúra élvezete jellemezte

Oszaka városában az egyik forgalmas építkezésen kerültek elő a földi maradványok, amikor egy építkezés miatt talajrendezési munkálatokba kezdtek. Az Oszaka Városi Örökség Egyesület ugyan 1991 óta ásatásokat végez a területen, de eddig ekkora része sose került elő.

Az előkerülő maradványokat, beleértve az emberi csontokat, jelenleg válogatják és elemzésük folyamatban van.

– jelentette ki Oszaka városa a nemrégiben közzétett nyilatkozatában.

Az emberi maradványokon kívül több állati maradvány is előkerült. A szokatlan elrendezés, és a zsúfoltság magyarázatának hátterében természeti katasztrófa, illetve járvány állhat, hiszen ilyen kicsi gödrökbe nem temetkeztek a korban. Az ásatás segíthet abban, hogy új megközelítésben vizsgálják az Edo-korszakot a történészek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló