Vállalatok

Ezekért utálnak téged a munkahelyen

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.17 | 08:43

Az, hogy mennyire kedvel téged a többi ember, nem csak személyes kérdés, de a pályafutásodat több szinten is befolyásolja. Vajon mi lehet az oka annak, ha nem vagy éppenséggel népszerű?

1. Túl sok infót osztasz meg magadról.

Az egy dolog, hogy a legjobb haverodnak részletesen elmeséled másnaposságod krónikáját, esetleg a legsúlyosabb otthoni veszekedés részleteit. Egy munkahelyen azonban – lássuk be – a többség erre egyáltalán nem kíváncsi. A reggeli kávé mellett a konyhában jó esettel nem is tudnak mit kezdeni a bőséges információáradattal, a legjobb esetben csak pókerarccal bólogatnak és kényszeredetten vigyorognak.

2. Állandóan pletykálsz.

Létezik az a típus, aki egyszerűen nem bírja ki, hogy ne adja tovább az összes létező infót, ami egy-egy cigiszünetben – ha fél füllel is, de – eljutott hozzá. Lehet, hogy te úgy érzed, hogy baromira fontos és nagytudású ember vagy, az orákulum, aki osztja a titkos tudást, de a többség ilyenkor úgy érzi, hogy egy mondatot sem válthat veled, mert fél óra múlva az ő élete lesz a téma a folyosón.

3. Eszméletlenül komolyan veszed magadat.

Ez részben a kezdők, részben az öreg rókák klasszikus hibája: az íróasztaluk fölé görnyedve ülnek egész nap, soha egy mosoly nem hagyja el ajkukat, és stréber módon akkor is követik a fentről érkező utasításokat, ha azoknak semmi értelmük nincs.

4. Nem teszel a közösbe.

Van, aki az első a konyhában, ha szülinapi tortát szeletelnek, de ő maga soha egy zacskó chipset nem kínál körbe. Az igazság az, hogy jó esetben mindig van egy egészséges egyensúly környezeted és közted, és ez nem csak a nassolásra, hanem a közös munkára is érvényes. Mondd, te mit teszel azért, hogy a csapatodnak könnyebb legyen, az eredményeitek javuljanak?

5. Mikróban melegíted a halat.

Most őszintén, normális vagy. Na, hagyjuk is, menj haza inkább kajálni, ne itt rontsd a levegőt.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló