Zene

Nahát, a BTS negyedjére is a Billboard albumlista tetején landolt

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.03 | 18:18

A K-pop csapat megállíthatatlan, lassan beérik a Beatlest!

A Billboard 200-as albumlistáját ismét bevette a BTS. Február 27-éig 422 ezer egységet halmozott fel a Map of the Soul: 7 című, legutóbbi anyag, így szűk két éven belül ez a negyedik ilyen bravúr a hétfős fiúcsapat életében.

 

View this post on Instagram

 

#BTS #방탄소년단 #MAP_OF_THE_SOUL_7 Concept Photo version 2

A post shared by BTS official (@bts.bighitofficial) on


A dél-koreai sztárok új lemezét is a BigHit Entertainment adta ki, február 21-én. A megjelenést követő hét 2020 eddigi legütősebb teljesítményét hozta el. Tavaly Harry Styles debütje sikerült hasonlóan: a listavezető Fine Line 478 ezer egységet húzott be december 28-áig. Zenekarokat tekintve pedig az utóbbi négy évben nem volt hasonló eredményre példa. 2015 december 5-én – itt is érintett Styles – a One Direction lemeze, a Made in the A.M. szerzett 459 ezer egységet, mely akkor a második helyig volt elég.

 

View this post on Instagram

 

#BTS #방탄소년단 #MAP_OF_THE_SOUL_7 Concept Photo version 1

A post shared by BTS official (@bts.bighitofficial) on


Az ázsiai srácok trükkje abban áll, hogy gyűjthető cd-k formájában adják ki anyagaikat, melyre a rajongók igencsak vevők. Ezért van az, hogy a digitális album eladás alig öt százalékot ért el most. A 7-es számú „csomag” négyféle formában kapható, ám nagyjából azonos tartalommal. Az album dalai, fotó- és szövegkönyv, mini jegyzetfüzet, képeslap, matrica, színező és poszter is a pakk része.


A BTS-nél gyorsabb ütemben csak a Beatles volt képes ennyi első helyezést elérni: a Yesterday and Today (július 30., 1966) és a Magical Mystery Tour (január 6., 1968) közti időszakban. Most a második pozíciót YoungBoy Never Broke Again csípte meg (Still Flexin, Still Steppin), a bronzérmet pedig Ozzy Osbourne az Ordinary Man című munkával érdemelte ki, tájékoztat a Billboard.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.