Zene

Chris Cornell öngyilkos lett és a halálát egy szorongásos gyógyszer mellékhatása okozhatta

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.19 | 20:03

Nyilatkozott a törvényszéki orvos, a Cornell család és az énekes felesége is.

Cornell és családja idén áprilisban New Yorkban. Fotó: Nicholas Hunt/Getty Images.

A sort a törvénszéki orvos kezdte, aki bejelentette, hogy az előzetes vizsgálatok alapján nyugodtan kijelenthető: Cornell öngyilkos lett. Ezt követően megnyilatkozott Cornell családja is az ügyvédjük tolmácsolásában, aki elmondta:

ha Cornell öngyilkos lett, akkor biztos, hogy azt valami drog vagy egyéb más anyag hatása alatt, s nem önszántából, tiszta tudattal követte el.

Cornell időnként szorongott, ezért szedett egy Ativan nevű gyógyszert, melynek mellékhatásai súlyosak: paranoiás képzelgéseket, beszédzavart okozhat, és előbbi simán vezethet öngyilkos gondolatokhoz, hibás döntésekhez is. Bővebbet majd a toxikológiai vizsgálatok után tudnak erről mondani a hatóságok.

Végül megnyilatkozott az énekes felesége is, Vicky Cornell is. Megerősítette a család nyilatkozatát, szerinte is az okozhatta férje halálát, hogy túlzásba vitte a szorongásos gyógyszer szedését. Nyilatkozatát meghatóan zárta:

Chris halála olyan veszteség, amire nincsenek szavak, a szívemben támadt ürességet soha nem lehet már újra kitölteni. Mindenki, aki ismerte, tudja jól, Chris odaadó apa és férj volt. Ő volt a legjobb barátom.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.