Autó

A Google Maps már parkolni is segít

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.20 | 08:03

Elindították béta verzióban a Google Maps parkolást segítő funkcióját. Egyelőre csak Androidon érhető el, és nem konkrét üres helyeket keres, de még így is sokat segít olyan környékeken, amelyeket kevésbé ismersz.

A cél körüli forgalmi adatokat elemezve becsli meg a Google Maps legújabb – egyelőre béta – funkciója, hogy mekkora eséllyel találsz ott szabad parkolóhelyet. Három nehézségi szintet – könnyű, közepes, korlátozott – különböztet meg.

Ebből ki lehet következtetni, hogy nem real-time műholdas adatokat továbbítanak az alkalmazásba, így az pontosan nem tudja megmondani, hogy hol van szabad hely, de az átlagos forgalmi adatok alapján még így is ő lehet a legjobb barátunk, ha mondjuk olyan pontjára autózunk a városnak, amit még kevésbé ismerünk.

Így jelzi ki az appon belül az új funkció. A környék átlagos forgalmi adatai alapján állapítja meg, mekkora eséllyel találhatsz parkolóhelyet. Kép: Google Maps
Így jelzi ki az appon belül az új funkció. A környék átlagos forgalmi adatai alapján állapítja meg, mekkora eséllyel találhatsz parkolóhelyet. Kép: Google Maps/Mashable

Ha Androidos vagy, ezen a linken töltheted le a bővítményt.

A Google tulajdonában álló Waze-ben egyébként már egy ideje elérhető egy hasonló funkció, de az inkább a parkolóházakra vonatkozik, nem az utcai szabad helyekre. Magyarországon is indult ehhez hasonló kezdeményezés tavaly szeptemberben.

Forrás: Mashable, nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló