Koronavírus

Felpörgött a covid, pánikvásárlásba kezdtek az emberek

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.04.01 | 08:18

Sanghaj, Kína egyik legfontosabb gazdasági központjaként mélyen integrálódott a globális ellátási láncokba.

Sanghajban hétfőn jelentették be, hogy két szakaszban lezárják a várost annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják kiszűrni az új koronavírus-fertőzötteket. A hírre beindult a pánikvásárlás.

A közel 26 milliós lakosú Sanghajban a koronavírus-fertőzöttek számának drasztikus emelkedése miatt komoly lezárás mellett döntöttek hétfőn.

A kínai nagyváros keleti felét már le is zárták négy napra, a nyugati felét pedig csak pénteken fogják

– írta a BBC információira hivatkozva a 444. hu. A vásárlók egy gyorsan terjedő szóbeszédnek köszönhetően – miszerint a város nyugati felét hamarabb és több napra zárják le, mint a keletit –  megrohamozták a boltokat és pánikszerűen elkezdték felvásárolni a készleteket.

A szigorú járványügyi intézkedésre a hivatalos tájékoztatás szerint azért került sor, hogy hatékonyabban tudják kiszűrni az új fertőzötteket. Csak vasárnap Sanghajban 3450 tünetmentes koronavírusos esetet jelentettek, ami az összes új fertőzés közel 70 százalékát teszi ki Kínában.

Peking szigorú zéró-COVID stratégiát követ, ezért a jövőben az esetszámok növekedése esetén további szigorítások és hasonló intézkedések várhatók több nagyvárosban is. 

Bár az omikron variáns enyhébb tüneteket okoz, mint az alfa és a delta, attól még nem kizárt, hogy az omikronnal fertőzött beteg kórházba kerül vagy meghal. A harmadik koronavírus-oltás azonban jelentősen csökkentheti ezeket a veszélyeket – derült ki egy nagyszabású amerikai kutatásból.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.