Lélek

Saját pénzéből tesz ki óriásplakátokat egy apuka

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.26 | 07:18

Megunta a politikai hirdetéseket, kislányait plakátolja ki egy apuka.

Takács Andrásnak évek alatt lett elege az óriásplakátokból. Mozgalmat indított, amely pozitív üzenetű óriásplakátokkal hirdet örömet és vidámságot. Az ürömi apuka szeretné, ha minél többen követnék a példáját.

„Mindig is azt gondoltam, az óriásplakátok szennyezik a környezetet,

de feleslegesnek is tartom őket. Az utolsó csepp a pohárban számomra a választás előtt a politikai hirdetések voltak. Ekkor döntöttem el, hogy valahogy megpróbálok változtatni. A nagyobbik lányom, a kilencéves Benedetta mindent felolvas magában, de gyakran hangosan is kimondja a szövegeket. Az politikai óriástáblák trágár felirataival is így tett, és kérdezgetett róluk, végül ezen húztam fel magam. Ilyen fiatalon még nem kellene ezzel szembesülniük – mesélte a Blikknek a 47 éves férfi.

Még az év elején találta ki a saját, pozitív üzenettel

és a kislányai fényképével ellátott plakát ötletét. Az első  márciusban lett kihelyezve a lakóhelyük és a nagyobbik lánya iskolája közötti útszakaszon. Kezdeményezésének mottójával – Légy vidám!! – egy saját honlapot is készített, amin bárki elolvashatja a célkitűzését. “Sok olyan visszajelzés érkezett az emberektől, hogy ők is szeretnének saját óriásplakátot készíteni, mások pedig különböző összeggel is támogatják a kezdeményezésemet. Szeretném, ha az egész országban elterjednének a pozitív üzenetek. A négyéves Linett és a nővére már teljesen lázban égtek, mire kikerült a fényképük az út mellé. Amikor előtte elmondtam nekik, hogy mire legközelebb jövünk haza ezen az úton, már nem ezeket a csúnya plakátokat fogjátok látni, hanem ott lesztek rajta ti is,

csodálkoztak és kérdezgették, hogy egyáltalán ez hogyan lehetséges,

de nagyon boldogok. Mindig integetnek saját maguknak, ha arra járunk – mesélte András, aki egy hónapra vásárolt plakáthelyet, de azóta már meghosszabbította. Májusban másik két plakát is készül, így hamarosan három hasonló üzenettel találkozhatnak a környéken.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló