Kultúra

Szombaton rendezik meg a Kórusok éjszakáját Budapesten

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.28 | 17:48

Majdnem 50 kórus várja a közönséget.

Szombaton rendezik meg a Kórusok éjszakáját a józsefvárosi Palotanegyedben, ahol tíz helyszínen mintegy 50 kórus várja a közönséget koncertekkel utcákon, tereken és belső kertekben, udvarokban.

A program 16 órakor az Éneklő kerttel kezdődik a Múzeumkertben, ahol mintegy 15 kórus mutatkozik be egy-egy perces műsorral, a koncertekből ízelítőt adva a közönségnek. Ez az esemény másik 15 kórussal 19 óra 30 perckor ismétlődik a Múzeumkertben – ismertették a programot Gábor Sára, a fesztivál egyik főszervezője.

Fotó: Pixabay

Kiderült az is, hogy a tíz helyszín között három új is megtalálható: a Premier Kultcafé, továbbá a Krúdy utca 11., amely egy lakóház belső udvara, valamint a Párbeszéd Háza a Horánszky utcában, ahol a templomteret tölthetik be énekszóval. A színpadi kórusok mellett flashmobokkal is készülnek négy helyszínen. Aki nem vált jegyet a fesztiválra, csak sétál vagy két koncerthelyszín között közlekedik, az is hallhat kórusokat a Mikszáth Kálmán téren, a Lőrinc pap téren, a Szabó Ervin téren és a Pollack Mihály téren.

Görgey Szilvia, a rendezvény másik főszervezője elmondta: a fellépő kórusok több műfajban szólalnak meg, klasszikus zene, népzene, régizene, kortárs zene, könnyűzene és gyerekkar is szerepel a programban. Olyan kórusok is érkeznek a fesztiválra, amelyek csak meglepetésszerűen, a flashmobokon szólalnak meg a négy helyszín egyikén.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló