Zene

Ünnepeljük a pénteket csupa pénteki dallal!

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.24 | 17:42

Ha tél van, ha ősz, ha tavasz, ha nyár, a péntek mindig ugyanazt jelenti: haverok, buli, rakkenroll!

KFT: Ha jön a péntek

Senki nem ragadta meg még olyan pontosan a péntekség fogalmát itthon, mint a KFT. Ők persze szokásukhoz híven jó nagy adag irónia mentén határozzák meg, hogy miért is más a péntek, mint a többi nap.

Kft – Ha jön a péntek

Kft zenekar ha jön a péntek c. száma, az 1986-os siker pénz nők csillogás c. albumról.

Jain: Makeba

Mit csinál az ember pénteken? Belazul, elengedi magát, felhőtlenkedik, örömködik, az asztalon táncol. Ebben a dalban ugyan nem történik konkrét utalás a pénteki napra, de mégis aznap a tökéletes.

Jain – Makeba (Official Video)

Jain – Makeba – From “Zanaka”, album available : http://smarturl.it/JainZanakaDeluxe — Directed by Greg et Lio Produced by Spookland Executive producer ART BRIDGE – Quad group — Subscribe to Jain’s channel : https://www.youtube.com/channel/UCvLB3nauNwvQVwhWGl28Uhg?sub_confirmation=1 COME (video clip) : https://www.youtube.com/watch?v=KDXOzr0GoA4 — Follow Jain on : Facebook : https://www.facebook.com/JAINMUSIC Twitter : https://twitter.com/jainmusic Instagram

The Cure: Friday I’m in Love

Robert Smith és búval bélelt zenekara kevés felszabadult örömdalt készített karrierje során, és pont nem tőlük vártuk volna a pénteki nap megfejtését. Ennek ellenére mégis ők szállították. 10 emberből 10 biztos ezt a dalt nevezné meg, ha a péntek himnuszát keresnénk.

The Cure – Friday I’m In Love

Order The Cure’s expanded edition of ‘Mixed Up’ here: https://lnk.to/MixedUp Explore more music from The Cure: https://lnk.to/TheCureHits Follow The Cure: Spotify – https://TheCure.lnk.to/Spotify Facebook – https://TheCure.lnk.to/FB Twitter – https://TheCure.lnk.to/Twitter Music video by The Cure performing Friday I’m In Love. (C) 1993 Fiction Records Ltd.

Nikki Williams: Thank God It’s Friday

Vannak számok, amik csak és kizárólag pénteken működnek. Minden másik napon a fejünket fogva és sikítva menekülünk, amikor meghalljuk. De a péntek az nagyon más. Katy Perry Last Friday Night című dala is ez a kategória, de azt most nem tesszük ide.

Nikki Williams – Thank God It’s Friday (Lyric Video)

Lyric video by Nikki Williams performing Thank God It’s Friday. ©: The Island Def Jam Music Group

Animal Cannibals: Péntek

Qka MC és Ricsipí veterán rapduója a Mindent lehet című lemeztrilógia második részén öntötte rímekbe mindazt, amit a péntekről gondolnak. Dalt Gergely Éva és Somló Tamás vokálja dobta fel.

Animal Cannibals – Péntek

Az Animal Cannibals “Mindent lehet (A trilógia második része: Nincs határ)” című lemezén található eredeti verzió. Az album megvásárolható itt: http://www.magneoton.hu/Termek/Mindent_lehet__Nincs_hatar A dal letölthető innen: http://itunes.apple.com/hu/album/mindent-lehet-nincs-hatar/id475755657 És innen: http://www.songo.hu/hun/pages/release/9/e/4/8a9eceb2222f931fc3353dfdb3a4953b.html?a=b030 2005. – Magneoton

The Black Eyed Peas: I Gotta Feeling

Ez a rongyosra játszott, teli torokból üvöltős és közben eszünket vesztve ugrálós szám minden napot összemos a péntekkel. Azt üzeni: legyen az élet egy hatalmas nagy buli, de nemcsak pénteken és szombaton, hanem minden egyes nap. Pénteket minden háztartásba – mindennap!

The Black Eyed Peas – I Gotta Feeling

Music video by Black Eyed Peas performing I Gotta Feeling. (C) 2009 Interscope

David Bowie: Friday On My Mind

Már a közeli múltban is nagyon tisztelték a pénteket. Az ausztrál Easybeats zenekar a 60-as évek közepén írt is róla egy dalt – és lett az egyetlen emlékezetes daluk. Később Gary Moore is sikerre vitte, de Bruce Springsteen is feldolgozta. Mi viszont a Bowie féle verziót szeretjük a 70-es évekből.

David Bowie- Friday on my mind

Slideshow of Bowie’s cover from Pin ups in 1973

J.J.Cale: Friday

Kicsit elidőzve még a 70-es években, elevenítsük fel a 2013-ban elhunyt kiváló gitáros ötödik szólóalbumának egyik dalát, ami miről is szólna másról, mint az enyhet adó péntekről. Jó kis minimalista dal.

J.J.CALE – Friday

Uploaded by TERRICOLA42 on 2008-09-30.

Ice Cube: Friday

Az amerikai raplegenda nemcsak a színpadon teljesít rendesen, de időnként a filmvásznon is. Egyik legnagyobb sikere az 1995-ös Végre péntek (Friday) című film volt, amikét barát péntek esti csetlésbotlásáról szól rendkívül viccesen. Ice Cube tolta a címadó számot.

YouTube

No Description

Koop: Summer Sun

Az első nyári napsugarat éppen úgy várjuk, mint a pénteket hétről hétre. És amikor kisüt a napocska végre, illetve amikor lelépünk a munkahelyünkről/suliból péntek délután, akkor válik igazán érvényessé ez a hiperboldog dal is.

Koop – Summer Sun (Official Video)

Taken from the album “Waltz for Koop” (2001). iTunes: http://itunes.apple.com/artist/koop/id2237146 Spotify: http://open.spotify.com/artist/7wyBxBXLVLaiF2jxHCpvTe Koop is Oscar Simonsson & Magnus Zingmark. When listening to Koops music it’s somehow easy to believe that it’s played by a small orchestra, but in fact the music is based on samples.

Mustard Pimp & Ze – The Amazons

Mit akarunk elsősorban péntek este? Megőrülni és kitörölni az agyunkból minden káros információt, ami a hétköznapokon odakerült. Azt pedig nem lehet csak észvesztő, dervistáncos dalokra, mint amilyen ez.

Mustard Pimp & Ze – The Amazons (Official Video)

For Dim Mak, community comes first. Since the label’s inception in 1996, Dim Mak has thrived on a commitment to preserving a boundless, forward-thinking music community. Dim Mak is a lifestyle brand encompassing records, events and apparel. All the while, tapping into the vast community of artists that influence modern music culture to bring them altogether to stages worldwide.

Lou Reed: Perfect Day

Ha azt kérdezitek, milyen nap a péntek, azt válaszoljuk: tökéletes. Hajnalban hazafelé (mert a szombat csak akkor kezdődik, amikor másnap, bármikor felébredünk), nem is kell ennél jobb altató és egyben napösszegző dal.

Lou Reed – Perfect Day

No Description


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló