Autó

Kiderült mikor érkezhet az Apple autója

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.23 | 14:48

A Project Titan kódnevű cég autóipari erőfeszítései 2014-ben kezdtek formát ölteni azzal a céllal, hogy saját járművet tervezzenek a semmiből és forradalmasítsa az autóipart.

Alig néhány nappal azután, hogy az Amazon felfedte Zoox elektromos autójának prototípusát, a Reuters új jelentése szerint a cupertinói tech-óriás 2024-es bemutatásra törekszik. A Project Titan kódnevű cég autóipari erőfeszítései 2014-ben kezdtek formát ölteni azzal a céllal, hogy saját járművet tervezzenek a semmiből és forradalmasítsa az autóipart. A vállalat inkább arra összpontosított, hogy saját elektromos autóit más készítse el.

A dolgok nagyon gyorsan szétestek, és a projektbe fektetett erőforrásokat drámai módon csökkentették, és 190 embert elbocsátottak a csapatból. De a Reuters legfrissebb jelentése szerint a dolgok visszatértek a tervezőasztalokra, és az iPhone-gyártó visszatért eredeti elképzeléséhez, hogy saját autót építsen, nem csak a technológián dolgozik.

Az Apple-nek sikerült forradalmi akkumulátor-technológiát kifejlesztenie, és a vállalat állítólag valami újat talált ki, amely a két legnagyobb kihívással foglalkozik: az energia sűrűségével és az akkumulátor teljes méretével.

Az Apple eléggé előrehaladt ezen a téren is, így most egy jármű építését tűzte ki célul a fogyasztók számára

– mondta két forrás a Reuters hírügynökségnek.

Az Apple autója nagyon különbözik a Google Waymo-jától és az Amazon Zoox-jától. A cég inkább fogyasztóközpontú, személyes jármű gyártására összpontosít. Az Apple emellett úgy döntött, hogy külsős szakemberekkel is együttműködi, ahelyett, hogy saját gyártási létesítményeket építenének.

Az Apple a szokásos gépjárműgyártási utat követi, és az Apple végül belső fejlesztésű LIDAR egységeket használhat, hasonlóan az idén kiadott iPhone 12 Pro és iPad Pro modellekhez. Érdekes lesz látni, hogy alakul a régóta pletykált Apple elektromos jármű; bár még mindig kissé szkeptikusak vagyunk. A helyzetet tovább rontja, hogy a Covid-19 járvány tovább késleltetheti az indulást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.